PET I POL GODINA BEZ POBJEDE KOD KUĆE: / Cibonu nadigrali belgijski divovi

Image

Košarkaši Cibone poraženi su u 2. kolu Fibinog Eurokupa, bolji u Draženovom domu bili su belgijski Antwerp Giantsi sa 92:78 (25:18, 18:21, 16:28, 19:25).

4.11.2015.
21:03
VOYO logo

Bila je to utakmica u kojoj je Cibona, nakon prošlotjednog trijumfa u Lisabonu protiv Benfice, tražila prvu domaću pobjedu u nekom europskom klupskom natjecanju nakon pet i pol godina, ali do nje nije stigla, iako je nakon devet minuta igre vodila 23:8.

Unatoč dominaciji pod obručem, Cibonini igrači su brojnim promašajima dali gostima priliku da se vrate u utakmicu. Belgijci su polako stizali prednost 'vukova' u prvom poluvremenu, a onda eksplodirali u trećoj četvrtini te u 28. minuti došli do prednosti od 15 koševa (52:67).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona primila 53 poena u 2. poluvremenu

Cibona je uspjela u posljednju dionicu ući sa zaostatkom od osam poena, ali su Belgijci spriječili novi preokret i zasluženo odnijeli pobjedu iz Draženovog doma, ubacivši čak 53 koša u drugom poluvremenu. Najveću statističku prednost gosti su imali u asistencijama (19-9).

Najbolji igrač Cibone bio je Marko Jagodić-Kuridža s 23 koša i 11 skokova, a James Florence ubacio je 22 poena. Goste su do pobjede presvodili Vaughn s 24 koša i Basabe s 20 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu priliku za prekid crnog domaćeg niza Cibona će imati sljedeće srijede, kad će u Draženovom domu ugostiti mađarski Sopron u 3. kolu FIBA Europe kupa.

Antwerp je vodeća momčad skupine B Fibinog Europkupa s 4 boda, Benfica i Cibona imaju po 3, dok je Sopron na 2 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo