Povratak u Split / Perasovićev sin: 'Ma kakvo opterećenje, očevo nasljeđe mi je dodatni poticaj'

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

'U finalu smo bili opušteni i znali smo da možemo pobijediti Španjolsku', istaknuo je Ivan Perasović, sin Velimira Perasovića

20.8.2018.
20:56
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski košarkaški reprezentativci u kategoriji do 16 godina Ivan Perasović i Ante Perkušić, koji su na nedavnom Europskom prvenstvu u Novom Sadu osvojili zlatnu medalju, izjavili su po dolasku u Split u ponedjeljak kako je za taj uspjeh uloženo mnogo truda.

"Sretan sam i zadovoljan, jer biti Europski prvak je ogromna čast," rekao je Perasović na druženju upriličenom za njega i Perkušića u sjedištu Košarkaškog klub Split čiji su oni članovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, uloženo je puno napora i truda uloženo za osvajanje ovog naslova.

"U finalu smo bili opušteni i znali smo da možemo pobijediti Španjolsku," istaknuo je Perasović, sin poznatog hrvatskog košarkaša i bivšeg izbornika seniorske reprezentacije Velimira Perasovića, a njegov kolega iz reprezentacije koja je osvojila titulu Europskog prvaka Roko Prkačin sin je košarkaša Nikše Prkačina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Često Roku Prkačina i mene pitaju opterećuje li nas što su nam očevi bili odlični košarkaši. Ma kakvo opterećenje, to nam služi za dodatni poticaj," kazao je Ivan Perasović.

>> Veliki uspjeh Prkačina i društva: Hrvatska kadetski prvak Europe!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Perkušić je rekao kako se naša košarkaška reprezentacija u kategoriji do 16 godina dugo pripremala za Europsko prvenstvo na kojem je osvojila prvo mjesto.

"Ne može biti ništa bolje od osvajanja zlatne medalje i to mi je dodatna motivacija za još bolji i kvalitetniji rad," rekao je Perkušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Košarkaškog kluba Split Maroje Bubalo je istaknuo kako će Ivan Perasović i Ante Perkušić imati podršku tog kluba kako bi se nastavili razvijati na pravi način. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo