Derbi kola / Partizan s nesuđenim hrvatskim izbornikom dolazi na noge Ciboni: 'To je povijesna utakmica'

Image
Foto: ABA liga/Partizan Nis

Cibona u subotu dočekuje Partizan u derbiju kola ABA lige

1.2.2019.
17:17
ABA liga/Partizan Nis
VOYO logo

Nada koja se ukazala prije gostovanja u Baru u mogućnost da se izbori Europu za Cibonu je praktički nestala porazom od Mornara.

Pitanje je, zapravo, ima li namjeru Cibona uopće u sljedećim godinama biti na europskim parketima, no kako god, utakmica poput ove koja joj slijede uglavnom joj je i najzvučnija u cijeloj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu pod Toranj (17 sati) stiže Partizan koji je uvijek bio mamac za zagrebačku publiku. Uostalom, dovoljno je samo čuti Partizanova trenera Andreu Trinchierija.

"Cibona - Partizan povijesna je utakmica, pravi klasik. Svi znamo koliko su ova dva kluba važna za razvoj košarke i koliku pažnju dueli Cibone i Partizana uvijek izazivaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se Partizan još bori za doigravanje, koje će mu teško pobjeći, Cibona je relativno sigurna oko ostanka, no još nema opuštanja oko toga.

"Mislim da su u odnosu na našu prvu utakmicu oni jači za Renfroea i Jankovića, dobili su puno veću širinu, pogotovo s Renfroeom jer su promijenili Paigeovu pozicije s jedinice na dvojku i on je tu daleko opasniji", u kratkim je crtama Ivan Velić usporedio sadašnji Partizan s onim kada ga je Cibona u Beogradu povela s 15 razlike u prvoj četvrtini pa izgubila 19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ključ utakmice bit će naša obrana na njihovu pick-igru. Partizanov trener "vrti" praktički sve kroz pick i jako dobro kažnjavaju protivnika na tom pick and rollu. Mi kad smo god imali kontrolu ritma, te smo utakmice i pobjeđivali, za razliku od ove zadnje protiv Mornara kad je nismo imali u pojedinim trenucima", dodao je Cibonin trener uz zaključak.

"Imamo jako dobru atmosferu, dobro radimo i oporavili smo se od prethodnog puta te s maksimalnim trudom i energijom, obavezom i igrom koja mora biti na visokoj razini u vidu skoka, agresivnosti i broja izgubljenih lopti možemo doći do još jedne pobjede u ABA ligi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo