Bogdanović ispod prosjeka / Nova velika noć hrvatskih centara: Žižić protiv Jokića odigrao najbolju utakmicu karijere

Image
Foto: AP Images

Ante Žižić prometnuo se u ponajboljeg igrača aktualnog viceprvaka

20.1.2019.
8:14
AP Images
VOYO logo

U trenutku kada su u Clevelandu shvatili da im je najbolje "istankirati" prvu sezonu bez LeBrona Jamesa, Ante Žižić prometnuo se u važnog člana rotacije. Hrvatski centar i ranije je na parketu vraćao povjerenje, a posljednjih tjedana definitivno to čini najviše dosad.

Iako su Cavsi kod Denvera doživjeli još jedan težak poraz, Žižić je bio jedna od rijetkih svijetlih točaka aktualnih viceprvaka. U 31 minuti na parketu brojao je do 23 poena (uz šest skokova) što mu je novi osobni rekord karijere u NBA ligi. A premda je Murray s 26 bio najefikasniji kod Nuggetsa, opet se najviše pričalo o Nikoli Jokiću koji je s 19 poena, 12 asistencija i 11 skokova stigao do 22. triple-doublea i drugog mjesta svih vremena među centrima. Karem Abdul-Jabbar ima 78.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I drugi hrvatski centar imao je sjajnu noć koja je, također, ponešto pokvarena zbog poraza, no ni od Lakersa se nije očekivalo da dobiju u Houstonu premda su bili vrlo blizu, no James Harden otišao je do 48, ali svejedno nije bio junak jer je Eric Gordon najprije donio Rocketsima produžetak tricom dvije sekunde prije kraja, a onda slobodnim bacanjima presudio gostima koji su prosuli 18 razlike iz treće četvrtine.

"Je li nam nedostajao? Pa on skida veliki teret s mene", rekao je o Gordonu Harden koji je s 19. utakmicom u nizu s barem 30 postao prvi iza neponovljivog Wilta Chamberlaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je dobio više od 21 minute, Ivica Zubac otišao bi i dalje od 17 poena i sedam skokova s čime je kod Lakersa bio treći najefikasniji igrač iza Kuzme (32) i Ingrama (21).

Bojan Bogdanović, pak, mogao je biti zadovoljan jer su njegovi Pacersi pobijedili Dallas, ali ne previše zbog svoje izedbe koja je bila ispod njegovog prosjeka. Hrvatski kapetan mučio se sa šutom (2/10), pa je stigao tek do devet poena i sedam skokova za 33 minute. A znajući da je Oladipo ostao na 12, izgleda čudno što su Luka Dončić i Dallas ostali bez ikakve prilike. Slovenac je završio utakmicu s osam poena u trećoj četvrtini kada je zbog napucavanja lopte dobio drugu tehničku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuzbudljiviju utakmicu večeri odirali su u Philadelphiji 76ersi i Oklahoma. Russell Westbrook napravio je prekršaj (isključujući šesti) na trici 15 sekundi prije kraja, a Kamerunac zabio sva tri, a onda je Dennis Schroder ostao bez rješenja kod izvođenja lopte, pa je Butler vratio domaćima vodstvo 115:113. Tada je George pogodio tricu uz prekršaj, što je bio njegov 31 poen, a Butler propustio postati heroj.

Dragan Bender ponovno se nije usrećio dobivši je tek dvije i pol minute u porazu Sunsa kod Hornetsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA, 19. siječnja:

Indiana-Dallas 111:99
Atlanta-Boston 105:113
Philadelphia-Oklahoma City 115:117
Charlotte-Phoenix 135:115
Detroit-Sacramento 101:103
Orlando-Milwaukee 108:118
Toronto-Memphis 119:90
Chicago-Miami 103:117
Houston-LA Lakers 134:138
Denver-Cleveland 124:102

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo