Luda NBA večer / Noć za pamćenje: Embiid pregazio Indianu, deklasirani Lakersi ostali bez osvete i doigravanja

Image
Foto: AP Images

Lakersi imaju mizerni omjer od samo 31 pobjede i 48 poraza, a nisu čak uspjeli uhvatiti ni play-in turnir koji izbori i desetoplasirana momčad u konferenciji.

6.4.2022.
8:35
AP Images
VOYO logo

Košarkaši Philadelphije 76ersa porazili su Indiana Pacerse s rezultatom od 131-122 i time osigurali važnu pobjedu u borbi za drugo mjesto na vrhu Istočne konferencije. Philadelphia ima identičan omjer kao Boston Celticsi i aktualni prvaci, Milwaukee Bucksi.

Nije teško za pretpostaviti tko je bio najbolji igrač susreta. Radi se, naravno, o nevjerojatnom Joelu Embiidu. Kamerunac je 'natočio' 45 poena i uhvatio 13 skokova i time odigrao ključnu utakmicu u borbi za titulu najboljeg strijelca lige i MVP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Embiid sada ima priliku postati prvi centar koji je osvojio naslov najboljeg strijelca lige od legendarnog Shaq O'Neala, koji je s 29.7 poena u prosjeku predvodio ligu i Lakerse 2000-01 godine. Usporedbe radi, Embiid je trenutno na prosjeku od 30.4 poena i time vodi ligu.

Sa sinoćnjim učinkom također je postao prvi igrač od Russella Westbrooka s dvanaest utakmica u sezoni gdje je imao najmanje 40 poena i 12 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi mogu planirati godišnji odmor...

Što se tiče Westbrooka, njegovi LA Lakersi izgubili su od najbolje momčadi lige, Phoenix Sunsa, s rezultatom od 121-110 i tim su porazom ispali iz konkurencije za doigravanje NBA lige, kojeg izbore osam najboljih momčadi Istočne i Zapadne konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Lakersi imaju mizerni omjer od samo 31 pobjede i 48 poraza, a nisu čak uspjeli uhvatiti ni play-in turnir koji izbori i desetoplasirana momčad u konferenciji. S porazom su Lakersi propustili i priliku da se osvete Sunsima, koji su ih prošle sezone izbacili u prvoj rundi playoffa i time zapravo započeli noćnu moru za NBA franšizu s 18 naslova prvaka.

LeBronJames ponovno nije igrao zbog ozljede gležnja, a Jamesu fali još jedan nastup u sezoni kako bi bio kvalificiran za listu najboljih strijelaca lige, gdje ima minimalni zaostatak za Joelom Embiidom. Anthony Davis igrao je i pridonio s 21 košem i 13 skokova, ali na njega se ranije čekalo u Los Angelesu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo