Zanimljiva pravila / NBA zvijezda izgubila milijune jer se ne želi cijepiti, a igra samo gostujuće utakmice

Image
Foto: Profimedia

Kyrie Irving većinu sezone je bio udaljen od NBA lige zato što nije cijepljen, ali Netsi su ga vratili na parket...u gostujućim utakmicama.

2.2.2022.
9:28
Profimedia
VOYO logo

Jedan od najboljih NBA igrača, Kyrie Irving, izgubio je više milijuna dolara tijekom tekuće NBA sezone zbog statusa cijepljenja. Naime, Irving ne želi primiti cjepivo, a zbog svoje odluke smije igrati samo gostujuće utakmice.

Irving ne smije igrati zbog lokalnog mandata o obaveznom cijepljenju. Naime, svi igrači i zaposlenici u sportskim organizacijama moraju biti cijepljeni prema pravilima grada New York.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao igrač Brooklyn Netsa, Irving se nije htio cjepiti. Međutim, Irving smije igrati gostujuće utakmice jer isti mandat ne postoji u svim saveznim država SAD-a. Jednako tako, postojeći mandati vrijede samo za stanovnike te savezne države, tako da Irving može igrati recimo u San Franciscu, unatoč mandatu.


pic.twitter.com/KSnf3J2JBJ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Netsi su odlučili suspendirati Irvinga na početku sezone zbog atmosfere u momčadi. Tako Irving nije igrao ni gostujuće utakmice, nije ni trenirao s momčadi, a zbog svega je gubio milijune dolara od svoje visoke plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko čeka, taj i dočeka. Irving je u prosincu konačno dobio poziv da se pridruži Netsima, iako se još uvijek nije cijepio. Naime, Netsi su bili desetkovani koronavirusom i falilo im je igrača, stoga je Irving zasukao rukave i vratio se NBA parketima, gdje i pripada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo