rudy tomjanovich / NBA legenda hrvatskog porijekla o Ivici Zubcu: 'Volim tog malog, ima odličan stav i bit će velik igrač!'

Image
Foto: Youtube

Tomjanovich je umirovljeni košarkaš hrvatskog porijekla, a poznat je po tome što je odveo Houston Rocketse do dva uzastopna naslova prvaka

23.1.2017.
10:20
Youtube
VOYO logo

Umirovljeni američki košarkaš hrvatskog porijekla Rudy Tomjanovich, legenda košarkaškog kluba Houston Rockets za koji je nastupao, ali koji je i kasnije odveo istu ekipu do dva uzastopna naslova NBA prvaka, dao je intervju za stranice NBA-a u kojem je glavni fokus bio na Hrvatskoj. 

Tomjanovich je hrvatskog porijekla, no u Hrvatskoj je bio tek jednom, kada je u okviru skautinga otputovao gledati hrvatske košarkaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo mi je vrlo uzbudljivo otputovati u Hrvatsku. Hrvat sam, ali nikad nisam bio u Hrvatskoj i nisam znao puno o državi. Hrvatski košarkaš Žan Tabak igrao je za mene, on je mislio da sam s Brača. Svi igrači su bili oduševljeni i govorili mi da je Brač lijepo mjesto i da sam pravi sretnik. No onda sam upoznao jednog reportera koji mi je rekao da se raspitao o mojoj rodbini te da je otkrio da nisam s Brača već iz Krivog puta. Kad sam pročitao prijevod tog mjesta na engleski, nisam mogao vjerovati. No otišao sam ondje i otkrio da je to prelijepo mjesto okruženo planinama", ispričao je Tomjanovich priču o svojim korjenima. 

Tomjanovich nije propustio priliku pohvaliti hrvatskog Rookieja u NBA ligi Ivicu Zubca, koji nastupa za momčad LA Lakersa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno volim tog malog. Mislim da će biti jako dobar igrač. Ima odličan stav, pametno igra, za svoje godine posjeduje sjajne vještine. Ima dobre košarkaške instinkte i treba mu samo vremena da skupi iskustva i uvjeren sam da će imati sjajnu karijeru. Već nam je pokazao da sjajno može blokirati šuteve, no sigurno je da će i njegova napadačka igra samo rasti", smatra Tomjanovich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIDEO: CroatianSports.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo