Kontroverzan potez / Košarkaši Zvezde odbili držati natpis 'Zaustavite rat', deset tisuća Litavaca im poslalo jasnu poruku

Image
Foto: Screenshot Eurohoops Twitter

Javio se nakon susreta i jedan od igrača Zvezde, Amerikanac Aaron White koji je ponudio svoj stav o ovom slučaju

3.4.2022.
22:25
Screenshot Eurohoops Twitter
VOYO logo

Košarkaši Žalgirisa i Crvene Zvezde igrali su zaostalu utakmicu Eurolige danas u Kaunasu. Litavci su pobjedili 103:98 nakon produžetka, a odličnu utakmicu je zasjenila kontroverzan događaj na početku dvoboja.

Igrači Žalgirisa i suci su zajedno držali transparent na kojem je pisalo 'Zaustavite rat', no košarkaši Zvezde su to odbili učiniti što je izazvalo vrlo burne reakcije s tribina prepune Žalgirio Arene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, to je već uhodana praksa na domaćim utakmicama Žalgirisa čime Litavci pokazuju solidarnost narodu Ukrajine što su do sada poštovale i gostujuće ekipe no ne i igrači beogradske ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojne reakcije na društvenim mrežama

Već za vrijeme utakmice brojni su korisnici društvenih mreža podijelili svoje mišljenje o ovom potezu Zvezde. U komentarima su prednjačili ljubitelji košarke iz Poljske i baltičkih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova poruka nema ništa sa Srbijom, ni s NATO-om. Ovo je jednostavna poruka, a oni su ipak zauzeli ovaj stav", napisao je jedan.

Javio se nakon susreta i jedan od igrača Zvezde, Amerikanac Aaron White.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rečeno nam je kao ekipi da ne diramo transparent. Ja želim dati doznanja da ne podržavam rat i da želim mir u svijetu", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba napomenuti kako je Litva jedna od bučnijih zagovornika odlučnijeg djelovanja međunarodne zajednice u Rusko-ukrajinskom ratu te vrlo otvoreno pokazuju suosjećanje Ukrajincima.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo