NBA VEČER / Knicksi izgubili i zasjenili nevjerojatan učinak svoje zvijezde: Nedostajalo mu je 5 koševa do rekorda

Image

Sinoć je u NBA ligi odigrano šest susreta.

21.3.2023.
9:02
VOYO logo

U najzanimljivijem susretu večeri u NBA ligi Chicago Bullsi su na gostovanju nakon dva produžetka pobijedili Philadelphia 76erse 109-105 i tako prekinuli pobjedničku seriju Sixersa od osam utakmica.

Sixersi, koji su treći na Istoku sa 48 pobjeda i 23 poraza, pobjedom su mogli osigurati ulazak u doigravanje. Međutim, za sada nisu uspjeli, dok su Bullsi trijumfom zadržali desetu poziciju, posljednju koja vodi u play-off za doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nema tu vajde /

Najveći košarkaš svih vremena otkantao svoju NBA momčad: Jedna su od najgorih ekipa lige, ali Mike će dobro zraditi

Image
Nema tu vajde /

Najveći košarkaš svih vremena otkantao svoju NBA momčad: Jedna su od najgorih ekipa lige, ali Mike će dobro zraditi

U posljednjih 30 sekundi susreta regularnog dijela utakmice, oba su sastava mogla do pobjede, međutim nisu uspjeli zabiti. Posljednji napad pri rezultatu 91-91 imao je domaćin, no Tyrese Maxey je dvije sekunde prije kraja promašio tricu za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom produžetku gosti su vodili 97-94, no Philadelphija je uzvratila sa 5-0 i 40 sekundi prije kraja povela je 99-97. Izjednačio je DeMar DeRozan gurnuvši susret u drugi produžetak.

U drugom "overtimeu" Sixersi su dvije minute prije kraja vodili sa 105-101, međutim Bullsi su okrenuli rezultat serijom 8-0. Pri rezultatu 107-105 za goste, Sixersi su imali dvije prilike za izjednačenje. Međutim, prvo je Derrick Jones 14 sekundi prije kraja blokirao šut Jamesa Hardena, a u nastavku akcije Tobias Harris je promašio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bullse su do pobjede predvodili Zach LaVine sa 26 koševa i sedam asistencija, Demar DeRozan sa 25 koševa i osam skokova, dok je crnogorski centar Nikola Vučević ostvario "double-double" sa 21 košem i 12 skokova.

Kod domaćina najefikasniji je bio Joel Embiid sa 37 koševa i 16 skokova, a bila je to njegova 10. uzastopna utakmica na kojoj postiže najmanje 30 poena. Embiid je 3:45 minuta prije kraja drugog produžetka morao napustiti teren zbog šestog osobnog prekršaja. Tyrese Maxey je dodao 22 koša, pet skokova i šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi na gostovanju su pobijedili Houston Rocketse sa 121-108 prekinuvši niz od 11 gostujućih poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je razriješen početkom posljednje četvrtine kada su gosti napravili seriju 12-2 i pobjegli na 102-89. Stephen Curry je završio utakmicu sa 30 koševa, sedam skokova i pet asistencija, dok je Klay Thompson dodao 29 poena i sedam skokova. Jonathan Kuminga je ubacio 17 koševa za prvu gostujuću pobjedu Warriorsa nakon 30. siječnja.

Svih pet startera postiglo je dvoznamenkasti broj poena za Rocketse. Rookie Tari Eason ostvario je svoj sedmi double-double učinak sa 21 košem i 12 skokova, dok je drugi rookie Jabari Smith Jr. također zabilježio double-double učinak sa 17 poena i 11 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State je na šestom mjestu Zapada sa 37 pobjeda i 36 poraza, dok je Houston posljednji u istoj konferenciji sa skorom 18-54.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujuću pobjedu je ostvarila i Minnesota porazivši New York Knickse sa 140-134, a domaćinu nije pomogla niti sjajna predstava Juliusa Randlea koji je postigao 57 koševa.

Timberwolvese je do slavlja vukao Taurean Prince sa 35 koševa pogodivši osam trica iz osam pokušaja, te koš za osiguranje pobjede 10.4 sekunde prije kraja. Princeu je trebala još samo jedna trica bez promašaja kako bi izjednačio rekord NBA lige koji drže Ben Gordon i Latrell Sprewell s devet pogođenih trica bez promašaja. Mike Conley je dodao 24 koša i 11 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Knicksa najefikasniji je bio Randlea sa 57 koševa kojem je nedostajalo još pet koševa kako bi izjednačio rekord franšize koji drži Carmelo Anthony, postavljenog 24. siječnja 2014. protiv Charlotte Hornetsa.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo