LUDNICA U NBA / Fantastični Ivica Zubac odigrao jednu od najboljih utakmica ikad, James doživio najgori poraz u karijeri

Image
Foto: Profimedia

Ivica Zubac pokazao je moć u porazu u Denveru. Lebron James u Philadelphiji doživio najteži poraz u karijeri

28.11.2023.
7:32
Profimedia
VOYO logo

LeBron James i Los Angeles Lakers nisu se dobro proveli noćas po hrvatskom vremenu u Philadelphiji. Tamo su potopljeni od 76-ersa sa 138-94. ESPN prenosi pisanja AP-a i navodi kako Kralj James nikada nije doživio neujednačeniji košarkaški poraz poput onog koji je doživio s Los Angelesom u Philadelphiji. Kralj je gol, a o nekim stvarima još će se dugo pričati. Prijeći će u naslijeđe...

Image
MONSTRUOZNO /

Amerikanci u transu, komentatori vrište: Naš Ivica Zubac izdominirao 'čudo' od 225 centimetara

Image
MONSTRUOZNO /

Amerikanci u transu, komentatori vrište: Naš Ivica Zubac izdominirao 'čudo' od 225 centimetara

I prije je James znao rezultatski neugodno izgubiti, ali nikad sa 44 poena

Da se razumijemo, James je već osjetio kako je to izgubiti s velikom razlikom. Njegov Miami Heat jednom je bio poražen sa čak 36 koševa u NBA finalu. Indiana Pacersi pobijedili su Jamesa i Lakerse s 42 razlike u 2019. Ali, ovaj poraz je za sva vremena...OVDJE možete pogledati highlightse utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Do trenutka kada je Joel Embiid postigao triple-double u trećoj četvrtini, 76ersi su razvalili Lakerse, a jedno pritom posebno bode u oči. Poraz od 44 poena sada je najgori u Jamesovoj karijeri od 2003.

“Što treba promijeniti da se to više ne dogodi? Puno”, rekao je James, bez pojašnjenja. Nagomilale su se mizerne prekretnice za Lakerse, franšizu koja gradi momčad, ali pritom doživljava sramotna izdanja. Bio je to njihov najgori poraz od 76ersa u 290 utakmica kojew su međusobno odigrale ove dvije velike franšize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Statistika je neumoljiva, Phila imala tricaški show

Bilo je tako loše da James nije uhvatio ni odbijenu loptu. OK, još jednom - 76ersi su pobijedili Lakerse sedmi put zaredom.

"To je moja najdraža momčad," kazao je Embiid, opet ističući da je naučio o košarci preko Kobea Bryanta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad god igram protiv njih, želim pobijediti. Ali ionako to radim svaku večer protiv svake druge momčadi.”

Statistika puno toga otkriva, ali i sakriva, ali u ovom slučaju ne da otkriva, nego je poražavajuća za Lakerse i pobjednička za Philu. Naime, 76ersi su pogodili 22 trice na samo sedam za Lakerse, a čak i kada je Embiid odsjedio cijelu četvrtu četvrtinu, 76ersi su ih i dalje nadmašili s 40-14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poginuli smo na crti za tri poena, s tim su nas pokopali", izjavio je James koji je zabio 18 poena, uz samo 5 dodavanja. Čovjek nije imao niti jedan skok na utakmici. Bio je najbolji strijelac momčadi, uz Davisa sa 17 poena i 11 skokova. On je bio najbolji u poraženoj ekipi.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Joel Embiid izdominirao je Anthonyja Davisa.

Pucali su i pogađali. Mora im se odati priznanje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo? Bio je to samo letargičan napor momčadi koja se činila rano rezigniranom - 76ersi su vodili s 25 u prvom poluvremenu - to je bila dobra noć košarkašima Lakersa za baciti ručnik i reći dosta, kao u boksu. Da su mogli...

"Vaš natjecateljski duh mora biti na visokoj razini", naglasio je trener Lakersa Darvin Ham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otporni na metke

"Gotovo da mora biti otporan na metke do određenog stupnja. Na silu se mora odgovoriti silom. Izgubili su nas", dodao je.

Aktualni NBA MVP, Embiid završio je s 30 poena, 11 skokova i 11 asistencija za svoj šesti triple-double učinak u karijeri. Embiidu je to bila prva ovosezonska i sedma utakmica u karijeri s više od 10 asistencija. Embiidov očekivani obračun s Jamesom nikad se nije ostvario. James je zabio 18 poena u 29 minuta, ali ništa što je učinio nije moglo smanjiti vodstvo 76ersa. Sada je odigrao više minuta od bilo kojeg igrača u povijesti NBA lige, uključujući vrijeme u doigravanju. "To mi ne znači puno", rekao je James. Tyrese Maxey zabio je 31 koš za 76erseAnthony Davis imao je 17 poena i 11 skokova za Lakerse. 76ersi su sretno otvorili utakmicu za tri poena i pogodili 13, što je rekord sezone u poluvremenu, uz 26 šuteva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakako ne ulazite u ovakvu utakmicu očekujući da će takva utakmica izbiti", naveo je trener 76ersa Nick Nurse.

"Kada trica počne ići na način na koji je to radio ranije, mislim da to svima daje energiju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76ersi su rano ostvarili svoju 12. pobjedu. Također su osvojili bodove za gluposti kada je Paul Reed nazvao Davisa "velikim promašajem".

"Znaš, on će mlatiti", naveo je Reed u šutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac impresivan

Oba trenera su bila zbunjena zašto je rezerva bocnula Davisa.

“Idi ga čuvati, pretpostavljam. Puno sreće, Paul", naglasio mu je Ham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema veze. Utakmica nije bila dovoljno natjecateljska da bi se mnogo brinulo o prekršajima i promašajima. 76ersi su uzeli svoju drugu uzastopnu pobjedu nakon niza od dva poraza i mogli bi se uskoro vratiti Kelly Oubre Jr. Oubre je u osam utakmica u prosjeku zabijao 16,3 poena prije nego što se ozlijedio u navodnoj nesreći. Sudjelovao je samo na zagrijavanju prije ovog spektakla i mogao bi se pridružiti 76ersima na njihovom nadolazećem gostovanju od dvije utakmice.

Košarkaši Denver Nuggetsa na svom su terenu u saveznoj državi Colorado, bez Nikole Jokića, pobijedili tijesno Los Angeles Clipperse 106-102. Najbolji hrvatski centar, Čitlučanin Ivica Zubac, ostvario je double-double učinak od 23 poena i 14 skokova za 32 minute igre. Šut iz igre mu je bio 9-15, slobodna bacanja je šutirao 5-8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio mu je to najveći broj poena u sezoni, kao i najveći broj skokova. Sve u svemu, ovo je za Ivicu Zubca najbolje izdanje ove sezone i sigurno jedno od najboljih ikad. Trenutno je na prosjeku od 10.5 poena, 8.6 skokova i 0.7 asistencija po susretu. Reggie Jackson odigrao je odličnu utakmicu za Nuggetse. Zabio je 35 poena uz 13 asistencija. Razlog porazu Clippersa, između ostalog je i loša partija svoje dvije zvijezde. Paul George je za 37 minuta ostao na 6 poena, a James Harden je zabio samo 11 koševa. Kawhi Leonard, najbolji košarkaš Clippersa i općenito pravi košarkaški umjetnik u igri i u obrani i u napadu, ubacio je 31 poen uz 8 skokova i 3 dodavanja. OVDJE pogledajte sažetak dvoboja.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo