I TREĆI PUT ISTO: / U hrvatskom okršaju Hezonjin Orlando bolji od Bogdanovićevih Netsa

Image
9.1.2016.
9:50
VOYO logo

Bogdanović je počeo u petorci Netsa i odigrao 30 minuta, oba koša postigao je s crte za slobodna bacanja, a promašio svih šest pokušaja iz igre, od čega tri za tricu, što je također bio jedan od uzroka devetog uzastopnog domaćeg poraza Brooklyna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja bolji od Bogdanovića

Netsi su uspjeli limitirati Orlando na samo 37 koševa u prvom poluvremenu, najamnje što su za poluvrijeme primili u ovoj sezoni, ali ni sami nisu bili značajno uspješniji (38).

Mario Hezonja nije u statusu startera, u igri je proveo upola manje vremena od Bogdanovića (15:22 minuta), ali je imao bolji učinak od suigrača iz reprezentacije. Ubacio je jednu tricu te imao po jedan skok i jednu asistenciju. Nijedan od hrvatskih košarkaša nije bio na parketu u završnih pet minuta, kad je Orlando u završnici slomio srca navijača Netsa koji na slavlje svoje momčadi u Barclays Centeru čekaju još od 10. prosinca, kad je Brooklyn svladao Philadelphiju (100-91).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brooklyn pretposljednji na Istoku

Orlando su do pobjede vodili Victor Oladipo s 20 koševa i devet skokova te Nikola Vučević s 20 poena, 10 skokova i četiri asistencije, a na pragu 'triple-double' učinka bio je Tobias Harris s devet koševa, 12 skokova i osam asistencija. Aaron Gordon je dao najveći doprinos od igrača s klupe, postigavši 14 koševa, od čega četiri u završnici dvoboja.

Centar Brook Lopez je sa 17 koševa i osam skokova bio prvo ime Netsa. Joe Johnson je ubacio 13, a ShaneLarkin 12 poena. Brooklyn je s učinkom 10-26 na pretposljednjem mjestu u Istočnoj konferenciji NBA lige, a Orlando s učinkom 20-17 drži osmo mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State zabio 74 u 1. poluvremenu

U deset sinoć odigranih utakmica, samo su u tri slavili domaćini: San Antonio, Memphis i Milwaukee, dok su aktualni prvaci Golden State Warriorsi na gostovanju u Portlandu stigli do 34. ovosezonske pobjede i ostali na samo dva poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warriorsi su bili iznimno raspoloženi, u prvom poluvremenu zabili su 74 koša. Najbolji u momčadi iz Oaklanda bio je Klay Thompson koji je već u prvoj četvrtini postigao 19 poena (pet trica). Do kraja utakmice zaustavio se na 36 poena (sedam trica).

Steph Curry dodao je 26 poena i devet asistencija igrajući u tri četvrtine, dok je Draymond Green došao do svog osmog "triple-doublea" u sezoni - 11 poena, 13 skokova, 10 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja lopta odlučivala u San Antoniju i Milwaukeeju

Najneizvjesnije je bilo u San Antoniju i Milwaukeeju gdje su gosti imali priliku odlučiti pobjednika zadnjim šutom, ali su oba puta promašili.

New York Knicksi su pružili iznenađujući otpor Spursima i izborili zadnji napad za pobjedu. Carmelo Anthony je bio udvojen i dodao je loptu u kut za tricu, ali je Jose Calderon promašio sa zvukom sirene pa je na semaforu ostalo 100:99 za domaćina i njihovu 22. pobjedu za redom kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blistao je mladi latvijski centar Kristaps Porzingis koji je imao učinak od 28 poena i 11 skokova za Knickse. Kod San Antonija, Kawhi Leonard ubacio je 19 uz 12 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williams zabio, Williams promašio

Dallas je mogao slaviti u gostima protiv Milwaukeeja, ali je Derron Williams, junak utakmice protiv Sacramenta kad je zabio tricu u zadnjoj sekundi za pobjedu, sad promašio puno lakši šut za dva poena, pa je domaćin slavio 96:95.

U pobjedničkom sastavu Bucksa Khris Middleton zabio je 27, na drugoj strani Dirk Nowitzki 20 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati:

Brooklyn - Orlando 77:83

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Bojan Bogdanović 30:07 min, 2 poena, šut 0-6, 1 sk/Mario Hezonja 15:22 min, 3 poena, šut 1-2, 1 sk, 1 as)

Washington - Toronto 88:97

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memphis - Denver 91:84

Minnesota - Cleveland 99:125

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New Orleans - Indiana 86:91

Milwaukee - Dallas 96:95

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio - New York 100:99

Phoenix - Miami 95:103

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portland - Golden State 108:128

LA Lakers - Oklahoma City 113:117

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo