sedma pobjeda toronta / Hezonja i Bogdanović nemaju sreće: peti uzastopni porazi Netsa i Magica

Image
Foto: AP Images

Bojan Bogdanović sa 14 koševa bio je najefikasniji igrač Brooklyn Netsa, a Mario Hezonja nije se upisao u strijelce u 116-120 porazu Orlando Magica protiv Charlotte Hornetsa

23.1.2016.
16:07
AP Images
VOYO logo

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović sa 14 koševa bio je najefikasniji igrač Brooklyn Netsa u visokom 86-108 domaćem porazu od Utah Jazza, dok se Mario Hezonja nije upisao u strijelce u 116-120 porazu Orlando Magica protiv Charlotte Hornetsa nakon produžetka. I za Netse i za Magic ovo su bili peti uzastopni porazi. 

Netsi su protiv Jazza držali rezultatski priključak tijekom prvoga poluvremena, ali u trećoj četvrtini su gosti iz Utaha pojačali tempo, dobili taj dio igre sa 37-17 i riješili pitanje pobjednika. Najbolji u sastavu Jazza, koji se trenutačno nalazi na devetom mjestu Zapadne konferencije s omjerom 19-24, bio je Gordon Hayward sa 21 poenom, dok je Bogdanović za 14 ubačaja potrošio devet lopti (šut za dva 3-5, trica 2-4, slobodna bacanja 2-2), te je imao i jedan skok za 23:09 minuta provedenih u igri. Ovim porazom Brooklyn je pao na samo 25 posto učinka ove sezone, ima 11 pobjeda uz 33 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orlando je imao veliku priliku prekinuti gubitnički niz protiv Charlotte, na ulasku u četvrtu četvrtinu imao je 15 pogodaka viška, ali na kraju se o pobjedniku odlučivalo u dodatnih pet minuta u kojima su uspješniji bili gosti. Odličan je u završnici bio Kemba Walker koji je predvodio Hornetse sa 40 koševa, 7 skokova i 9 asistencija, a važnu ulogu odigrao je i Spencer Hawes sa 16 pogodaka i 10 skokova uključujući i tricu za vodstvo 118-116 u završnici. Magicu nije pomoglo niti 29 poena Victora Oladipa, kao niti 22 ubačaja Tobiasa Harrisa. Hezonja je dobio 6:36 minuta tijekom kojih nije niti jednom uputio loptu prema obruču, sakupio je dva skoka i jednu asistenciju. Orlando je sada pao na omjer 20-22, dok je Charlotte na 20-23, te se oba sastava nalaze izvan pozicija koje vode u doigravanje.

Prvaci Golden State Warriorsi povratak na klupu svog glavnog trenera Stevea Kerra obilježili su 122-110 domaćom pobjedom protiv Indiana Pacersa. Briljirao je Stephen Curry sa 39 koševa, 10 skokova i 12 asistencija čime je upisao svoj drugi ovosezonski "triple-double", a ukupno sedmi u karijeri. Curryja je odlično pratio Draymond Green sa 22 ubačaja i 11 skokova, dok je Indianu većim dijelom utakmice u rezultatskom priključku držao igrač s klupe Myles Turner koji se zaustavio na 31 poenu. Warriorsi su ovom pobjedom stigli do 40. uspjeha u sezoni uz samo četiri poraza. Kerr nije vodio Golden State u prve 43 utakmice ove sezone zbog komplikacija koje su se pojavile nakon operacije leđa kojoj se podvrgnuo u rujnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio Spursi zaostaju samo dvije pobjede za Warriorsima na vrhu ljestvice Zapadne konferencije s omjerom 38-6, u petak su ostvarili 13. pobjedu zaredom svladavši kao gosti slabašne Los Angeles Lakerse sa 108-95. Najbolji kod Spursa bio je Emanuel Ginobili sa 20 ubačaja, dok je Dangelo Russell sa 18 pogodaka bio prvo ime Lakersa koji još čekaju na svoju 10. pobjedu u sezoni.

I treća momčad Zapada, Oklahoma City Thunder nastavila je nizati pobjede, do sedme zaredom stigla je na gostovanju kod Dallas Mavericksa slavljem 109-106 u neizvjesnoj završnici. Domaći su u posljednjem napadu na utakmici imali dva šuta za tricu i produžetak, ali ni Dirk Nowitzki niti Chandler Parsons nisu bili precizni. Thunder je do 33. pobjede u sezoni predvodio Kevin Durant sa 24 koša, Russell Westbrook je dodao 16 uz 8 skokova i 7 asistencija, dok su kod Mavsa najučinkovitiji bili Parsons sa 26 i Deron Williams sa 22 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto Raptorsi ostvarili su sedmu pobjedu zaredom kojom su se učvrstili na drugom mjestu Istoka svladavši oslabljeni Miami Heat sa 101-81. DeMar DeRozan ubacio je 33 koša za Raptorse, koji su sada na omjeru 28-15, dok je Chris Bosh sa 26 poena bio prvo ime Heata, koji je pao na omjer 23-21 i drži osmo mjesto u svojoj konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo