KAKVA NOĆ / Embiid u stilu beka pogodio za pobjedu, DeRozan utakmicom karijere vukao Bullse, veliki favoriti ponovno izgubili

Image
Foto: Profimedia

Još jedna zanimljiva noć na NBA parketima

21.4.2022.
9:07
Profimedia
VOYO logo

Noćas su se odigrale tri utakmice playoffa u NBA ligi i bile su pravi spektakl. U Bostonu su se sastali domaći Celticsi i Brooklyn Netsi, jedni od najvećih favorita za osvajanje naslova u NBA ligi. Prva utakmica završila je pobjedom Bostona sa zvukom sirene, a i druga je bila neizvjesna do samog kraja.

Image
PRIČA O D'ANGELU RUSSELLU /

Bio je otpisan, klubovi su ga se rješavali kao čarapa, a onda je dobio neobičnu ulogu i postao vođa čopora

Image
PRIČA O D'ANGELU RUSSELLU /

Bio je otpisan, klubovi su ga se rješavali kao čarapa, a onda je dobio neobičnu ulogu i postao vođa čopora

Na kraju su ponovno slavili Celticsi i tako došli do velikih 2:0 u seriji uoči putovanja u New York. Domaćini su pobijedili 114-107, a slobodno možemo reći kako je riječ o pravoj, timskoj pobjedi. Naime, čak sedam igrača Bostona ubacilo je više od deset poena. Najviše se istaknuo Jaylen Brown s 22 poena, četiri skoka i šest asistencija, a pratio ga je Jayson Tatum s 19 poena, šest skokova i deset asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Netsa su jako lošu utakmicu odigrale njihove prve violine, Kevin Durant i Kyrie Irving. Iako je Durant na kraju stigao do 27 poena, imao je katastrofalan šut iz igre, baš kao i njegov kolega razigravač koji je ubacio svega deset poena. Zajedno su iz igre gađali 8/30, a najbolji pojedinac kod gostiju bio je Bruce Brown s 23 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Embiid prvi u povijesti, DeRozan s utakmicom karijere

Celticsi tako putuju u Brooklyn s vodstvom u seriji 2:0, igra se na četiri pobjede. Iako su napravili velik korak prema drugom krugu doigravanja, ova serija daleko je od gotove.

Philadelphia 76ersi su pak u Torontu svladali Raptorse košem sa zvukom sirene, a heroj je bio Joel Embiid. Kamerunski centar postigao je 33 poena i uhvatio 13 skokova, među kojima i tricu za veliku pobjedu kojom je njegova momčad stigla do vodstva od 3:0 i praktički riješila pitanje prolaska u drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Embiid je tako postao prvi centar koji je postigao tricu za pobjedu u playoffu. Raptorsi su pak dobro ušli u ovaj susret te su u jednom trenutku vodili čak 17 razlike. Ipak, Phila se vratila i na kraju je utakmica išla u produžetke. Domaće su predvodili OG Anunoby s 26 poena, Gary Trent Jr. s 24 i Precious Achiuwa s 20 ubačenih koševa, dok su uz Embiida kod Phile najbolji bili Tyrese Maxey i James Harden s 19 poena, s tim da je drugi dodao i deset asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Chicago Bullsi su pomalo iznenađujuće slavili u Milwaukeeju protiv Bucksa 114-110. Utakmicu karijere u playoffu odigrao je DeMar DeRozan, koji je ubacio 41 poen, uhvatio sedam skokova i podijelio četiri asistencije. Sjajno je odigrao i Nikola Vučević koji je ubacio 24 poena i uhvatio 13 skokova. Bucksima nije bila dovoljna ni fantastična utakmica Giannisa Antetokounmpa koji je susret završio s 33 poena, 18 skokova i devet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar za Buckse bude gora, ozlijedio se Khris Middleton te je upitno koliko će izbivati s terena. Serija se sada seli u Chicago, a Bullsi se kući vraćaju na krilima velike pobjede.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo