sjajan učinak / Briljantni Dario Šarić u rekordnoj večeri vodio 76erse do pobjede u Orlandu

Dario je u 28 minuta na parketu ubacio 26 koševa, od čega čak devet u posljednjih pet i pol minuta susreta u kojima su 76ersi hvatali i uhvatili zaostatak za Magicom

10.2.2017.
9:46
VOYO logo

Dario Šarić ostvario je najbolji učinak svoje kratke NBA karijere na gostovanju Philadelphia 76ersa kod Orlando Magica. Bio je najbolji u redovima Sixersa te je vodio momčad do preokreta u završnici kojim su prekinuli negativan niz..., piše Sportnet.

Iako i dalje bez Joela Embiida Philadelphia 76ersi uspjeli su doći do pobjede i prekinuti niz od pet uzastopnih poraza. Slavili su Sixersi u gostima kod Orlando Magica 112:111 uz fenomenalnu partiju Darija Šarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario je u 28 minuta na parketu ubacio 26 koševa, od čega čak devet u posljednjih pet i pol minuta susreta u kojima su 76ersi hvatali i uhvatili zaostatak za Magicom. Upravo je Dario zabio za preokret Philadelphije (110:109), a konačnu pobjedu donio je McConnell pet sekundi prije kraja.

Osim što je popravio svoj NBA rekord s 26 poena Šarić je pridodao i osam skokova, asistenciju i tri ukradene lopte. Još je fascinantniji podatak da je u utakmici koju su 76ersi dobili tek jednim košem razlike Šarić imao fenomenalnu +/- statistiku od +25, što znači da su Sixersi dok je Dario bio na parketu napravili prednost od 25 poena. Klupa Sixersa dala je značajan obol pobjedi jer tek je Ersan Ilyasova bio dvoznamenkast iz prve petorke (16 koševa), dok su uz Darija još trojica s klupe dodala barem deset poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Hezonja dobio je priliku u startnoj petorci Magica, odigrao je 18 minuta, bio je solidan, ali je također bilo i vidljivo da trener Vogel baš i ne računa na njega. Upisao je tek tri poena uz šut 0/2 za 2 i 1/2 za 3, četiri skoka, tri asistencije. Najbolji kod Magica bio je Evan Fournier s 24 poena (5/5 za 1, 5/15 za 2, 3/6 za 3), devet skokova, osam asistencija. Damjan Rudež nije ulazio u igru.

Cleveland Cavaliersi završili su gostujući niz utakmica porazom kod Oklahoma City Thundera 118:109, uz sjajan nastup Russella Westbrooka, koji je u pobjedu Thundera ugradio novi triple-double učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Westbrook je susret protiv Cavsa okončao s 29 poena, 12, skokova, 11 asistencija, četiri ukradene lopte i čak sedam izgubljenih lopti. 23 poena pridodao je Victor Oladipo, Steven Adams pružio je odličnu partiju s 20 koševa i 13 skokova.

Cavse je u porazu predvodio Kyrie Irving s 28 ubačaja, LeBron James dodao je 18 uz pet skokova i sedam asistencija, Kevin Love zaustavio se na 15 poena i 12 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije upisao triple-double kao Westbrook, James Harden bio je ključan u pobjedi Houston Rocketsa u gostima kod Charlotte Hornetsa. Slavili su Rocketsi 107:95 uz 30 poena Hardena.

Nije to bila briljantna partija Hardena, potrošio je čak 21 loptu na 20 koševa iz igre, ali u ključnim trenucima podigao je igru i vodio Houston do pobjede. Uz 30 poena dodao je i 11 skokova, osam asistencija, ali i čak devet izgubljenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji među "ostalima" bio je Patrick Beverley sa 17 koševa, Harrell je s klupe pridodao 15 koševa.

Kod Hornetsa valja tek istaknuti 15 koševa, osam skokova i deset asistencija Nicolasa Batuma te 14 koševa Kembe Walkera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo