SVE ZA DJECU / Bivši suigrač Kobea Bryanta i Shaquille O'Neala prodaje šampionsko prstenje kako bi pomogao Ukrajini

Image
Foto: Profimedia.hr

Bivši NBA košarkaš je već ranije organizirao utakmicu u Poljskoj od koje su prihodi upotrijebljeni za pomoć izbjeglicama

26.7.2022.
13:17
Profimedia.hr
VOYO logo

Stanislav Slava Medvedenko, bivši ukrajinski košarkaš i nekadašnji član šampionske momčadi LA Lakersa, objavio je kako prodaje dva prstena prvaka NBA lige. On je bio suigrač Kobea Bryanta i Shaquille O'Neala 2001. i 2002. godine, a na ovaj se potez odlučio nakon što je njegova napadnuta od Rusije.

"Odlučio sam da to moram napraviti. Zašto da prstenje stoji u mom sefu. Shvatio sam da mogu umrijeti i rekao sam da ih moram prodati da pokažem ljudima put, da pomognem ukrajinskom narodu da živi bolje, da pomognem djeci", kazao je Medvedenko za AP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novce ulaže u sportsku infrastrukturu i škole

Nada se da bi mogao za dva prstena dobiti oko sto tisuća dolara na aukciji koja traje do 5. kolovoza. Njegova ideja je da novce uloži u obnovu škola i sportske infrastrukture. Inače, nije ovo prvi njegov potez kojim pomaže svojoj domovini.

Preko Medvedenka su Lakersi poslali velike količine sportske opreme za ukrajinsku djecu, a bivši NBA košarkaš je već ranije organizirao utakmicu u Poljskoj od koje su prihodi upotrijebljeni za pomoć izbjeglicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo