sve ovisi o pregovorima / ABA liga nije odlučila hoće li se prikloniti Euroligi ili FIBA-i

Image

Koji će scenarij biti predstavljen kao konačna ponuda FIBA-e prema ABA ligi, ovisit će o pregovorima koje krovna košarkaška organizacija vodi s nacionalnim savezima

1.3.2016.
19:04
VOYO logo

U Beogradu je u utorak održana Skupština ABA lige na kojoj su predstavljene ponude Eurolige i FIBA-e za sudjelovanje klubova iz regionalne košarkaške lige u europskim klupskim natjecanjima u sljedećoj sezoni, ali skupštinari nisu donijeli konačnu odluku kojoj će se opciji prikloniti.

U prvom scenariju bi u novoformiranoj Košarkaškoj ligi prvaka klubovi iz regionalne lige imali tri zajamčena mjesta u regularnoj sezoni te dodatno mjesto u kvalifikacijama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euroliga u svojoj ponudi prvaku ABA lige daje B licencu u sljedeće tri sezone (2016/17, 2017/18. i 2018/19.) te još najmanje tri mjesta u Eurokupu.

FIBA je ABA ligi ponudila dvije opcije. U prvom scenariju bi u novoformiranoj Košarkaškoj ligi prvaka klubovi iz regionalne lige imali tri zajamčena mjesta u regularnoj sezoni te dodatno mjesto u kvalifikacijama. Po drugom scenariju bi samo dva kluba imala zajamčeno mjesto u Košarkaškoj ligi prvaka, a jedan bi imao priliku izboriti sudjelovanje kroz kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji će scenarij biti predstavljen kao konačna ponuda FIBA-e prema ABA ligi, ovisit će o pregovorima koje krovna košarkaška organizacija vodi s nacionalnim savezima, među kojima je i Hrvatski košarkaški savez (HKS).

S obzirom na to da skupštinari ABA lige nisu imali potpunu informaciju o konačnoj ponudi FIBA-e, donijeli su jednoglasnu odluku da se ne potpiše sporazum s tvrtkom u osnivanju, koja će voditi Košarkašku ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodstvo ABA lige nastavit će pregovarati sa zainteresiranim strankama te će po završetku pregovora Skupština regionalne lige donijeti konačnu odluku o tome kojoj će se opciji prikloniti i u kojim europskim natjecanjima će njezini klubovi sudjelovati", stoji u priopćenju objavljenom u utorak na službenom internetskom portalu ABA lige (aba-liga.com).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo