KOMENTAR: / Uvijek podcjenjujemo Čehe, kao turiste, ali i kao reprezentaciju, a to bi nam se danas moglo obiti o glavu

Image

Naš Miro Par svakodnevno vam donosi kolumne pod nazivom ‘Tri para Mire Para’ u kojima će u svom prepoznatljivom stilu najaviti utakmice dana i podijeliti kladioničarske savjete.

17.6.2016.
8:00
VOYO logo

Uvijek podcjenjujemo Čehe, kao turiste, ali i kao reprezentaciju, a to bi nam se danas moglo obiti o glavu

Iako su Česi naši najvjerniji gosti na Jadranu, pa su tako bili prvi koji su se vratili odmah nakon Domovinskog rata, nikada ne prave nikakve probleme, niti se žale na cijene, gužve ili učestalu neljubaznost naših iznajmljivača soba i ugostitelja, svake godine su iznova izloženi podcjenjivanju. Vrijeđa ih se na najneduhovitije načine. Pervan priča viceve o tome kako su otplovili na luftmadracu, a primitivni puk koji nikada nije imao priliku vidjeti prelijepu Češku izmišlja priče o ukradenim paštetama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostvarili značajne rezultate

Da su kojim slučajem ikada posjetili Prag, vidjeli bi da taj grad dnevno ima više turista nego mi za vrijeme cijele sezone, te da je jedan od najljepših i historijom bogatijih gradova na ovoj planeti.

Ista stvar je, da spomenem i to, s njihovom nogometnom reprezentacijom. Iako su u prošlosti ostvarili neke značajne rezultate - međukojima se najviše ističe osvajanje Europskog prvenstva 1976.g. (tada još kao dio Čehoslovačke) i drugo mjesto na Euru '96. u Engleskoj, te činjenici da često proizvedu neke vanserijske talente poput Poborskog, Nedveda,Baroša i Rosickog - na svakom prvenstvu ih se bezrazložno podcjenjuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pavel Nedved

Legendarna nepredvidljivost

Elem, ista stvar je i na ovom Euru. Češku nekako percipiramo kao najslabiju reprezentaciju u skupini jer se ne razbacuje nekim imenima iz Reala i Barcelone kao, na primjer, naša reprezentacija, ali zaboravljamo da se oni nisu slučajno kvalificiralo na prvenstvo, te da ih krasi dobar timski duh, uigrana momčad većinom iz domaćeg prvenstva, te ona njihova - još od AntonaPanenke - legendarna nepredvidivost.

Upravo zbog toga mi je teško prognozirati njihove rezultate na ovom prvenstvu, ali poznajući naš karakter, te činjenicu da smo ih skloni podcijeniti druge, a sebe uzdizati bez pokrića, mislim da će nas vrlo neugodno iznenaditi s par lopti iza leđa našeg Subašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolcima neće biti lako

Nekoliko sati kasnije, na stadionu u Nici, susresti će se naša preostala dva protivnika iz skupine, a pobjedu će najvjerojatnije odnijeti Španjolci. Neće im, naravno, biti ni malo lako, ali kako tamo igraju pravi igrači iz Reala i Barcelone, koji nisu skloni podcjenjivanju protivnika ili bahatosti, te koji će za reprezentaciju odigrati na istoj razini kao za klub koji ih plaća milijune, mislim da su im ta tri boda tu neupitna.

Za kraj sam ostavio utakmicu koja se zapravo prva odigrava. U 15h susresti će se Talijani sa Šveđanima, a već do 15.25h bi - po nekom mom predosjećaju - Zlatan trebao Šveđane dovesti u vodstvo. Talijani će na ovome prvenstvu najvjerojatnije strašno podbaciti - i to ne samo zato što su otišli bez svog najboljeg igrača Pirla - a ova utakmica bi mogla biti dobra najava toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Do 16.45h, ZlatanIbrahimović bi mogao biti i dvostruki strijelac, a Talijani bi još prije četvrtfinala - dok se sve jače reprezentacije i dalje natječu - mogli biti kući kod svojih voljenih mama na Špagetama...

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo