GLEDAJTE REPRIZU NA PLATFORMI VOYO /

Ngannou ekspresno samljeo diva od 203 cm u prvoj rundi. Ferreiru je brutalno onesvijestio, a onda se slomio od emocija: 'Ovo je za mog sinčića'

Voyo platforma prenosila je spektakularni PFL Superfights event i debi Francisa Ngannoua i Renana Ferreire. Boris Jovičić i Ivan 'Tirke' Sičaja prenosili su sjajno event, a sve možete gledati u reprizi na platformi Voyo

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

19.10.2024.
21:34
VOYO logo

PFL Superfights event

Gledajte reprizu spektakla na Voyo platformi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna borba večeri

Francis Ngannou (18-3-0) - Renan Ferreira (13-4-0) - borba za teškaški naslov - pobjeda Ngannoua nokautom u prvoj rundi

Ostale borbe main carda - mečevi za naslov su dogovoreni na pet rundi po pet minuta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cris Cyborg - L. Pacheco - sunaslovna borba za naslov u perolakoj diviziji - pobjeda Cyborg jednoglasnom sudačkom odlukom

Johnny Eblen - Fabian Edwards - borba za naslov u srednjoj diviziji - Eblen obranio pojas jednoglasnom sudačkom odlukom

H. Kadimagomaev - Zafar Mohsen - perolaka divizija - pobjeda Mohsena jednoglasnom sudačkom odlukom

AJ McKee Jr. - Paul Hughes - laka divizija - pobjeda Hudgesa podijeljenom odlukom sudaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelimirani card

Raufeon Stots - Marcos Breno - pobjeda gušenjem Stotsa u trećoj rundi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

M. Zaynukov - Dedrek Sanders - laka divizija - pobjeda Zaynukova jednoglasnom sudačkom odlukom (30-26)

I. Ibragimov - Nacho Campos - pobjeda Ibragimova sudačkom odlukom

Tariq Ismail - Taha Bendaoud - pobjeda Bendaouda Triangle Choke - gušenje

Francis Ngannou u subotu na nedjelju po našem vremenu pokazao je kakav je borac, kakav je granitni čovjek, ali ne samo zbog borilačkog umijeća, nego i karaktera. Predator se moćno vratio MMA borbama i u prvoj rundi demolirao diva Renana Ferreiru. Brazilski borac, koji je držao titulu teškaškog prvaka do ovog meča, nije dugo izdržao. Na kraju ga je Ngannou u parteru samljeo i bacio u nesvjest. Kad se Ferreira probudio i došao k sebi, imao je veliki hematom na glavi. I onda se slomio od emocija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme davanja izjava, Ngannou se rasplakao i pobjedu posvetio pokojnom sinčiću, koji je preminuo sa 15 mjeseci. Dvorana u Riyadu zapljeskala je istinskom šampionu. Ngannou je pokazao karakter kakav nema svatko. Nakon jedne takve tragedije, mnogi bi potonuli, poklenknuli, ne bi mogli ni hodati, a kamoli se boriti. Ne i Predator. On je stisnuo zube i odradio meč za svog Kobyja, svog sinčića. Pobijedio za njega. I to kako.

Image
POTRESNI DETALJI /

Otkriveno od čega je umro Ngannouov 15-mjesečni sinčić: 'Liječnici nisu učinili ništa'

Image
POTRESNI DETALJI /

Otkriveno od čega je umro Ngannouov 15-mjesečni sinčić: 'Liječnici nisu učinili ništa'

U sunaslovnoj borbi Cris Cyborg i Larissa Pacheco u meču za ‘‘PFL Superfight‘‘ pojas perolake kategorije oduševile su planetu. Brazilska borkinja Cyborg jedna je od najvećih imena u ženskom MMA-u već 15-ak godina, istinska legenda, a večeras je ušla u kavez kao Bellator prvakinja. Osim jednog poraza na samom početku karijere, jedino je izgubila od jednako borilački velike Amande Nunes 2018. godine. Otada je osvojila Bellatorovu titulu prvakinje perolake kategorije i upisala sedam uzastopnih MMA pobjeda, ali i nekoliko uspješnih boksačkih nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njena sunarodnjakinja Pacheco, istinska ratnica, dominira pak u PFL-u od 2021. godine i nanizala je impresivnih deset uzastopnih pobjeda, a jedna od tih pobjeda koja se svakako ističe je ona nad Kaylom Harrison 2022. godine. Prošle godine osvojila je titulu PFL prvakinje perolake kategorije, a u ovoj je borbi imala za cilj pobjedu.

U ovu borbu 39-godišnja Cyborg je ušla s profesionalnim omjerom 27-2, a 30-godišnja Pacheco s 23-4 i odradile su oboje meč za pamćenje. Iako je već u prvoj rundi Cyborg imala slomljen nos i strgane obje arkade, borila se do kraja i nakon pet rundi rata dobila meč. Djevojakama istinski naklon, njihova borba je bila borba večeri.

Tijek eventa

Francis Ngannou (17-3-0) - Renan Ferreira (13-3-0) - borba za teškaški naslov - Borbu gledajte na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ngannou se rasplakao: "Ovo je za mog sinčića, ovo je za njega. Ne mogu o ničemu razmišljati jedino o njemu. Bio mi je sve. Moj sin Koby, ovo je za njega", kroz suze je rekao Ngannou nakon meča.

Prva runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemojte treptati, divovi nastupaju. Neće ovo dugo trajati, ne bi trebalo. Odmah baca Ngannou ow kick i umalo je bacio na tlo Ferreiru, Brazilac odmah uzvraća. Ngannou čeka, čeka, ispitivanje snaga. cimanje i u parteru su. Ngannou je na njemu, ali Ferreira se brani. Ngannou ga udara na tlu. I gotovo je. Jao, pa Ngannou je zastrašujući. Ferreira je ležao u nesvjesti, a kad se probudio, imao je veliki hematom na glavi. Predator je strašan. Delija je pored kaveza, sve je gledao.

Image
Image

Chris Cyborg: "Udara jako, dobar je fighter, bila mi je čast boriti se, ali ja sam bolja. Hvala svima. Hvala Bogu. Ovo je sve za mene, motiviram sve djevojke na svijetu. Sretna sam. Blagoslovljena sam. Iza mene je 12 tjedana teškog kampa. Imam još dvije borbe za obranim titulu. Dubai, idemo životinje, vidimo se u veljači, hoću se boriti, ja sam divlja životinja."

Cris Cyborg - L. Pacheco - sunaslovna borba za naslov u perolakoj diviziji - Borbu gledajte na platformi Voyo

Peta runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako je meč blizu. Cybrog kreće naprijed i udarcima baca na tlo Pacheco. Ima ju, lupa, udara, trese lupa udara, ali Pacheco se diže i uzvraća. Djevojke su brutalne, bore se kao da sutra ne postoji.

Image
Image

Četvrta runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedočimo makljaži samo takvoj. Ljudi dragi, čekali smo ovo čitavu večer. Cybrog pogađa Pacheco, ali suparnica joj vraća. Cyborg krvari, vazelin joj visi, ali ga ne miče. Kakvi udarci, oov je strašno. Meč večeri. Ngannou i Ferreira itekako će morati ovo nadmašiti, potruditi se.

Treća runda

Cyborg je čudo, ali i Pacheco nije za baciti. Publika je na nogama.

Druga runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje Cyborg dobiva udarce. Ivan Sičaja kaže kako bi se on mogao boriti s djevojkama, em su njegova perolaka divizija, em se mlate kao muškarci. Svaka čast djevojke. Uf, kakav lakat. Odlična borba.

Prva runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenuli smo. Dosad nismo vidjeli niti jedan prekid u glavnim mečevima. Odmah je pukao nos Cyborg, puno je tu krvi, ali ne posustaje legendarna borkinja. Uf, kakav je sad bacila high kick. Cyborg ima 39. i još uvijek je eksplozivna. Kakav meč. Jao, pa ovo je borba večeri dosad. Cyborg je izudarana, prima udarce, ali vjerujemo da je opasnija, jer je iskusnija. Obe arkade su joj pukle.

Image
Image

Johnny Eblen - Fabian Edwards - borba za naslov u srednjoj diviziji - Borbu gledajte na platformi Voyo

Peta runda

Edwards mora na nokaut ako misli uzeti pojas. Eblen ima pobjedu i obranu u svojim rukama. Eblen je dobio prst u oko, borba je prekinuta. Edwards ga je zarezao noktom. Nakon kratke pauze je nastavljena. Edwards je sad udario Eblena u međunožje. Opet ilegalni udarac. I Eblen je to istrpio. Idemo dalje u meč. Eblen kontrolira borbu. I kraj. Ma to je pobjeda Eblena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Četvrta runda

Idemo u četvrtu rundu. Fabian Edwards je agresivniji, svjestan je i on da gubi. Uf, sijevnula su dva zadnja direkta, oba borca su plasirala istodobno. Edwards se opet povlači i Eblen ulazi u noge. Školski ga je bacio na tlo. Već viđeno u meču. Edwards s ovom taktikom nema šanse uzeti pojas protiv ovakvog borca. Sve se teže ustaje, nema šanse ovako dobiti meč i uzeti pojas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Treća runda

Eblan je krenuo jače i opet baca Edwardsa na tlo. Sad ga je primio u čvrsti hvat, Edwards izvlaći nogu, ali teško se može izvući. Eblan i Edwards su u stojci, ali čim krene Eblan, Edwards se povlači uz žicu. Pametno, iako defanzivno. Dosta malo aktivnosti, očekivali smo puno vatreniju borbu, ali ulog je prevelik, a meč traje 5 rundi.

Druga runda

Sijevaju direkt Eblana. Pokušava ga izbaciti iz balansa. Kontrolira prvak meč. Ide na pokušaj rušenja i ima ga. Eblan je u svemu bolji, ali ne uspijeva završiti suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva runda

Počeo je meč. Eblan ima savršen skor od 15 pobjeda u 15 borbi. Eblan je Edwardsa pritisnuo uz žicu, ali odlično je Edwards izašao iz problema. Borba se nastavlja u stojci. Gotova je runda. Eblan je bolji, bolje ruši, udaranje i hrvanje su mu bolji. Mijenja pozicije, baca udarce, odgovara mu to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

H. Kadimagomaev - Zafar Mohsen - Borbu gledajte na platformi Voyo

Treća runda

Idemo u zadnju rundu. Oba borca su na nogama, spremni za makljažu. Mohsen je i dalje eksplozivan, ima snage i fizički izgleda bolje. Baca sad leteće koljeno nakon jedne serije. Kadimagomaev ga je dignuo, ali ovaj je toliko fizički jači, da nije dugo mogao imati ga u zraku. Pustio ga je, kreće sad Mohsen. Ma nama on izgleda barem 5-6 kg teži, kao što su Jovičić i Sičaja rekli, Tirke, stariji Ivan Sičaja. Drži se Kadimagomaev hrvanja uz žicu, ali ništa mu to ne donosi dobrog. Mohsen pokušava na atraktivan način doći do slavlja, ali ništa i gotovo je.

Druga runda

Oba borca rade iz kontragarda. Mohsen ne pruža previše šanse Kadimagomaevu. Borba se seli na tlo. Hrvaju se, ali Mohsen je jači. Ima tu 5-6 kilograma razlike, miss match siguran, ali eto, prošli su vagu. Mohsen je impozantan fizički. Došlo je do posjektine, Mohsen krvari. Iznad desne arkade je ozljeda, popio je lakat. Borba se odvija uz žicu.

Image

Prva runda

Idemo u meč. Početno ispitivanje snaga, Mohsen ide po nogu suparniku. Gledamo majstore grapplinga. Mohsen jače udara, neprecizno, ali jače. Impresivno Mohsen izgleda.

Image

AJ McKee Jr. - Paul Hughes - laka divizija - Borbu gledajte na platformi Voyo.

Hughes je rekao: "PFL vjeruje u mene, pogledajte me sad, riskirao sam, klinac iz Irske. Vjerujem da sam se dokazao. Puno sam puta čuo. Skoro sam ga nokautirao u prvoj rundi, preživio je. Usman Nurmagomedov je onaj kojeg želim, svi znaju da je to taj match up".

Treća runda

Krećemo u posljednjih 5 minuta. McKee mora krenuti po nokaut jer gubi. Hughes traži ground and pound, McKee to brani, ali je istrošen i umoran. Može li preživjeti? Oba su se borca solidno potrošila. Uživamo u eventu, adrenalin nam je visok, a ako je tako nama, kako li je onda borcima i publici u dvorani? Postalo je očito kako je Hughes kondicijski bolje pripremljen borac, više pritišće prema naprijed i izgleda brže i lakše na nogama. McKee je više puta neuspješno pokušao rušiti svog suparnika, ali Hughes je sve te pokušaje odlično neutralizirao. Nakon tri runde akcije, ostalo je za vidjeti kako su suci bodovali ovaj meč. I pobjeda Hughesa. Prvi sudac je bodovao 29-28 za Hughesa, drugi 29-28 za McKeeja, a treći 29-28 za Hughesa. Pobjeda podijeljenom odlukom odlazi u Irsku.

Image

Druga runda

Hughes je strpljiv i čeka. Dosta fintira, čeka ga na tu zadnju i aperkat koji je prošao par puta. McKee mijenja gard i pritisnuo je Irca uz žicu. Hughes odlično čita situaciju, dok McKee uzvraća. Hughes ima bolji boks, eksplozivan je i kad krene, dvorana je na nogama. Kakav meč, McKee baca leteća koljena, dok Hughes manje baca, ali čišće pogađa. U drugoj rundi McKee je zauzeo puno oprezniji pristup. Strpljivo i s distance vreba svoju priliku, puno više koristi udarce nogom i dugačke direkte, a Hughes pokušava skratiti distancu i plasirati odlučujući kroše ili koljeno. McKee ruši irskog borca. Vrlo podjednaka druga runda, Amerikanac se nakon loše prve runde uspio vratiti u meč.

Prva runda

Krećemo. Obojica su ušli u ovu borbu s impresivnim profesionalnim omjerom, 29-godišnji McKee s 22 pobjede i jednim porazom, a 27-godišnji Hughes s 12 pobjeda i također jednim porazom. Odmah je krenuo Hughes, dok je McKee kontra gard. Brzi su i eksplozivni. Hughes je dominantniji, plasirao je leteće koljeno i pritisnuo Amerikanca uz žicu. Hughes je aktivniji, ali okreće ga McKee. Fantastičan meč, dinamičan, mijenjaju se oba borca u dominaciji. Hughes je brz u ground and poundu. Hughes se brani dobro na tlu. Oboje su sad na nogama. Jao, jao, majko draga, Hughes je pogodio McKeea lijevim krošeom u glavu. I Ronaldo je u dvorani i on je ostao zabezeknut.

Image

22.16 - Slijedi treća borba večeri i prva na main cardu. U prve dvije smo vidjeli odlične poteze i jedan prekid.

Raufeon Stots - Marcos Breno: Borbu gledajte na platformi Voyo.

Treća runda

Breno je u lošoj situaciji, Stots ga je udario s leđa nekoliko puta, bacio na tlo, uhvatio ga u giljotinju i gotovo. Breno je bio dobar u prvoj rundi, isto tako u drugoj, ali u trećoj je napravio glupost i izgubio. Iako, Stots je ukupno bio bolji i da meč nije završio prekidom, izgubio bi. Nije smio Breno okrenuti leđa Stotsu. Primio ga je Stots baš znalački, ali opet ćemo ponoviti riječi Jovičića i Sičaje - američko hrvanje nije dagestansko.

Druga runda

Stots je opet Brena bacio na tlo. Gledali smo dagestansko hrvanje, sad gledamo američko i uopće nismo zadovoljni. Hrvanje iz SAD-a nije tako moćno kao dagestansko. Kažu i dečki u prijenosu - Boris Jovičić i Ivan Sičaja kako je dagestansko hrvanje puno bolje, jer je poziciono, dok je ono iz Amerike - jednodimenzionalno. Kad se uhvati ruka, ne pušta se. Gotova je druga runda, sad je 1-1. Stats je bio aktivniji. Nije bilo prevelike štete na jednoj i drugoj strani, ali 10-9 je.

Prva runda

Krenuo je drugi meč večeri. Stots i Breno bore se žestoko. Breno ga baca, Stos se diže i uzvraća. Jao, uživamo u obračunu, dečki znaju kako se to radi. Publika je na nogama.

M. Zaynukov - Dedrek Sanders - laka divizija: Borbu gledajte na platformi Voyo.

Treća runda

Idemo u treću rundu. Sanders nema riješenje za Dagestanca. Zaynukov odlično radi, a Amerikanac je demobiliziran. I da, baca ga Zaynukov i ima ga. Kako se bori Zaynukov. Dagestanka škola, Amerikanac mu ne može ništa. Teške batine trpi Sanders. Zaynukov ga uništava, Sanders preživljava, duh Khabiba živi. Gotov je meč. Čista 3-0 pobjeda Zaynukova. Dagestanci hrvaju nevjerojatno, čudesno, sve je to škola Abdulmanap Nurmagomedova, pokojnog oca Khabiba. To je način života, to je naslijeđe koje se prenosi na sve borce iz Dagestana.

Image
Image

Druga runda

Zaynukov je imao par dobrih kickova i sad baca sandersa na tlo. Na njemu je, umara ga. Zaynukov je klasični borac iz Dagestana, hvata ga za ruku. Pridigao se sanders, ali Zaynukov ga majstorski opet baca. Kaže Tirke u prijenosu da je ovo klasični dagestanski stil. Dobiva i drugu rundu Zaynukov. Čitavu rundu ga je umarao na tlu, Sanders je potrošio puno energije u obrani.

Image

21.00 - Event će komentirati Boris Jovičić i Tomislav Sičaja kao sukomentator. Počeo je prijenos na platformi Voyo.

Sve je spremno za veliki PFL-ov Superfights event u Riyadu. Večeras od 21.00 u prijestolnici Saudijske Arabije dogodit će se pravi, istinski sudar divova. Francis Ngannou, najjači udarač današnjice, vraća se u kavez, a suparnik u debiju u PFL promociji bit će mu teškaški prvak Renan Ferreira. Njihov meč bit će za naslov.

Nevjerojatna sila će u kavez u Riyjadu, jer je vaga pokazala da su Ngannou i Ferreira zajedno teški čak 235,1 kilograma. Kamerunska zvijer na vaganju je stala na 116,5 kg dok je Brazilac težak 118,6 kg što znači da nas sutra čeka okršaj divova u pravom smislu te riječi.

"Ovo će biti najveći MMA event u ovoj kalendarskoj godini", tvrde PFL-ovi čelnici o eventu. Visoko su postavili letvicu i zapalili borilački svijet.

Ngannou u ovaj meč ulazi s ogromnim motivom. Ne samo da se želi PFL-u predstaviti na najbolji mogući način i dokazati da ga se s razlogom gleda kao najboljeg teškaša u organizaciji, već je glavni motiv doći do pobjede za sinčića koji je preminuo krajem četvrtog mjeseca ove godine. Više o tome čitajte - OVDJE.

U sunaslovnoj borbi večeri snage će odmjeriti Cris Cyborg i Larissa Pacheco. Borkinje su uspješno skinule kile kako bi se borile u perolakoj kategoriji te su obje zadovoljile vagu i sutra će se boriti za pojas. Johnny Eblen i Fabian Edwards također će se boriti za pojas, onaj u srednjoj kategoriji.

Image

Ngannou je posljednji MMA nastup odradio još početkom 2022. godine. Teško ozlijeđenog koljena Ngannou je hrabro kročio u UFC-ov kavez i nakon pet rundi borbe došao je do pobjede nad opakim Cirylom Ganeom. Bio je to meč koji je privukao veliku pažnju MMA javnosti, što zbog kvalitete oba borca, tako i zbog rivalstva te svojevrsne "zle krvi" između Ngannoua i Ganeovog trenera Fernanda Lopeza.

Nakon toga, Ngannou je odlučio malo vježbati boks, pa je odradio dva profi meča protiv Furyja i Joshue. U meču protiv Furyja oduševio je, iako izgubio nakon 12 rundi "rata", dok ga je Joshua teško nokautirao.

POGLEDAJTE VIDEO: Brutalan trailer za subotnji spektakl na platformi Voyo. Pazite da vas ne 'zgaze'

Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo