VELIKA VIJEST / Savez tajlandskog boksa grada Zagreba postao punopravni član zagrebačkog sportskog saveza

Image

Zagrebački sportski savez konačno je prepoznao trud i vrijednost Saveza tajlandskog boksa grada Zagreba, bolju komunikaciju i suradnju između klubova, kao i uspješne rezultate natjecatelja koji se bore pod okriljem zagrebačkih klubova tajlandskog boksa, njihove trenere, vrijedne entuzijaste, sve one koji muktrpno rade kako bi tajlandski boks imao veću važnost na borilačkoj i sportskoj karti grada Zagreba

14.11.2023.
17:26
VOYO logo

Savez tajlandskog boksa grada Zagreba (STBGZ) od osnutka 2018. godine predstavlja organizaciju koja ne samo da potiče razvoj tajlandskog boksa u Zagrebu, već i duboko utječe na zajedništvo i sportski duh u glavnom gradu svih Hrvata...

Rad Saveza

Image
'SKUPILA SE DOBRA EKIPA, NEKA JE NOVA VIBRA' /

Bili smo na seminaru kojeg je vodio slavni borac: 'Ujedinili smo sve ZG klubove, a ja sam ovo zavolio zbog Cikatića'

Image
'SKUPILA SE DOBRA EKIPA, NEKA JE NOVA VIBRA' /

Bili smo na seminaru kojeg je vodio slavni borac: 'Ujedinili smo sve ZG klubove, a ja sam ovo zavolio zbog Cikatića'

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29.studenoga gledajte na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to konačno je i službeno prepoznato od strane krovne organizacije zagrebačkog sporta. Naime, kako Savez tajlandskog boksa grada Zagreba ima čitav niz impresivnih rezultata svojih boraca, njihova uspješnost odjeknula je van okvira samog sporta...

"STBGZ može s ponosom istaknuti impresivne rezultate svojih klubova i natjecatelja na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim natjecanjima... Ovaj uspjeh ne samo da afirmira kvalitetu treninga i podršku koju pruža STBGZ svojim sportašima, već i promiče tajlandski boks kao relevantan i konkurentan sport u Metropoli", poručuju iz Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo u 2023 godini STBGZ je postigao zavidne rezultate i odradio vrhunske projekte pa ćemo nabrojati neke od njih:

  1. U Turskoj Ankari 2 europska seniorska prvaka (Vito Košar i Ivan Bertić)
  2. Bangkok, Tajland Svjetsko seniorsko prvenstvo 3. mjesto Vito Košar
  3. Turska, Antalya Svjetsko kadetsko i juniorsko prvenstvo ( 3. mjesto Rafaela Mišković i 3. mjesto Tea Glavaš)
  4. Međunarodna "Liga Nade“ 3 osvajača u razčitim dobnim skupinama i kategorijama (Šimun Damjanović, Lorenco Palić, Gabrijel Pranjić)
  5. Međunarodni kup u Osijeku ( 6 zlatnih, 2 srebrne i 3 brončane medalje)
  6. Državno prvenstvo ( 15 zlatnih, 6 srebrnih i 6 brončanih medalja) tu valja istaknuti i najboljeg seniora 22. Državnog prvenstva Mateja Anđelovića
  7. Seminar Sak Kaoponlek
  8. Seminar Goran Borović
  9. Seminar Ognjen Topić
  10. Seminar Emil Zoraj
  11. Seminar Sak Kaoponlek i Jean Charles Skarbowsky
  12. Organizacija 22. Državnog prvenstva
  13. Projekt "First clinch“

Osim sportskih postignuća, važno je istaknuti kako ovi uspjesi potiču motivaciju i inspiriraju mlade sportaše u zajednici. Postignuti rezultati djeluju kao snažan podstrek za daljnji razvoj i privlače pažnju potencijalnih sponzora te jačaju suradnju s lokalnim sportskim tijelima. Sve to pokazatelj je da tajlandski boks u gradu Zagrebu ima sve veću i jaču važnost na mapi borilačkih sportova i sportskih gradskih saveza, ali ne samo to - ovaj brutalni sport potiče zajedništvo, sportske vrijednosti i zdrav život...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Edukacija i razvoj

"STBGZ nije samo sportska organizacija - On je katalizator zajedništva i sportskih vrijednosti. Organiziranjem natjecanja, radionica i treninga, savez pruža platformu za razvoj vještina sportaša, ali i za jačanje povezanosti između članova tajlandskog boksa zajednice. Osim toga, kroz različite društvene inicijative, STBGZ potiče zdrav život i timsku koordinaciju među svojim članovima", navode nam iz Saveza tajlandskog boksa grada Zagreba i ističu dvije bitne stvari - Edukaciju i razvoj.

"Jedan od ključnih fokusa STBGZ je kontinuirana edukacija svojih članova. Kroz suradnju s iskusnim trenerima i organiziranjem seminara, savez osigurava da njegovi članovi imaju pristup najnovijim tehnikama i taktikama tajlandskog boksa. Ovaj pristup obrazovanju čini STBGZ ne samo sportskom organizacijom, već i platformom za osobni i sportski razvoj", objašnjavaju nam u Savezu i uvode nas u još jedan bitni segment koji ostvaruju - Doprinosa zajednici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doprinos zajednici

STBGZ ne samo da pruža sportske prilike, već aktivno doprinosi lokalnoj zajednici kroz različite inicijative. Kroz volonterske projekte usmjerene prema mladima i zajednici, savez nije samo sredstvo sportskog razvoja, već i pokretač promjena. Promiče tjelesnu aktivnost među mladima, već i podupire obrazovanje o važnosti zdravog života i timskog rada.

Važno je napomenuti da STBGZ, uz podršku Saveza Sporta Grada Zagreba, ima mogućnost sudjelovanja u širim sportskim inicijativama koje promiču zdrav način života i sportske vrijednosti. Time se savez integrira ne samo u lokalnu zajednicu već i u širi sportski ekosustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici, doprinos STBGZ zajednici nije samo o rezultatima u ringu, već i o ostvarivanju pozitivnih društvenih promjena kroz sportsku strast i predanost prema lokalnoj zajednici.

Zahvalnost

"Zahvalnost prema STBGZ ne dolazi samo od sportskih entuzijasta, već i od cijele zajednice. Ovaj savez pruža ne samo sportske prilike, već i izgrađuje mostove između ljudi različitih dobnih skupina i kulturnih pozadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno bismo željeli izraziti zahvalnost Sportskom savezu grada Zagreba čija podrška omogućava STBGZ-a da ostvari svoje ciljeve i doprinose sportskom duhu grada. Također zahvaljujemo našim dragocjenim sponzorima koji su ključni partneri u ostvarivanju naših programa i događanja. Bez nijhove podrške, naša zajednica ne bi imala priliku uživati u tajlandskom boksu i sportskom zajedništvu. Želimo se javno zahvaliti predsjedniku Sportskog saveza grada Zagreba, gospodinu Vijeki Šafraniću i gospodinu Boni Marjanoviću što su nam kroz sav naš rad bili na dispoziciji.

Valja napomenuti kako smo dobili javnu podršku i čestitke obitelji Cikatić koji prate naš rad i razvoj i ponosni su na sve što smo napravili za tajlandski boks na razini Grada Zagreba i šire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zaključku, Savez Tajlandskog Boksa Grada Zagreba nije samo sportska organizacija; to je snaga koja oblikuje zajednicu, potiče razvoj pojedinaca i ostavlja neizbrisiv trag na sportskom i društvenom planu", zaključuju u Savezu tajlandskog boksa grada Zagreba.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo