KRVAVI SPORT / Zagrebački borci pokazali da im je samo nebo granica: 'Pripremamo nešto uistinu veliko'

Image
Foto: Zagrebački savez tajlandskog boksa

Zagrebački tajlandski boks eruptirao u visine

1.5.2023.
22:30
Zagrebački savez tajlandskog boksa
VOYO logo

Sportski bogat i uzbudljiv vikend imali su predstavnici zagrebačkih klubova tajlandskog boksa, a ono što se sprema poprimit će dosad neviđene obrise.

Image
APSOLUTNA LEGENDA /

Popričali smo s najopakijim tipom u gradu: 'Svašta komentiraju ljudi, ja sam prvo umiljat a onda opasan'

Image
APSOLUTNA LEGENDA /

Popričali smo s najopakijim tipom u gradu: 'Svašta komentiraju ljudi, ja sam prvo umiljat a onda opasan'

Muay thai Liga nade

Održano je peto ujedno i posljednje kolo međunarodne Muay thai Lige nade u organizaciji Muay Thai saveza Srbije i sportskog kluba Victory gym, a pod vodstvom respektabilnog trenera Bogdana Stojčića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom eventu koji traje već 5 mjeseci (svaki mjesec jedan meč) sudjelovalo je ukupno 32 kluba i 60 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Slovačke i Mađarske.

Iz Hrvatske su nastupili Dario Šišić (Bronx gym), Gabrijel Pranjić (Bronx Gym), sjajni Šimun Damjanović (Muay thai Academy), Lorenzo Palić (Nikola Šubić Zrinjski), kao i mladi i talentirani Dominik Gajšak (Muay thai Academy).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu ovogodišnjih prvaka najviše su pokazali Šime Damjanović sa stopostotnim učinkom (pet mečeva i pet pobjeda) - u kategoriji seniora do 71 kg.

Kad govorimo o Šimi Damjanoviću bitno za napomenuti kako on, u biti, nastupa do 67 kg i kako nije bilo suparnika u toj kategoriji, morao se boriti, tj otići u višu težinsku kategoriju i tu je ostvario vrhunski rezultat. To nije mala stvar za ovaj brutalni borilački sport koji se na velika vrata vratio u Zagreb i Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

First Clinch

Gabrijel Pranjić, pak, ima 4 meča i 4 pobjede u juniorskoj kategoriji do 75 kg, od toga dvije pobjede nokautom. Lorenzo Palić (5 mečeva, 4 pobjede) u kategoriji mlađi senior do 63.5 kg.

Vrijedi spomenuti kako je ovo sve navedeno rezultat uspješne međusobne suradnje zagrebačkih klubova i velikog idejnog projekta "First Clinch" namjenjenog podupiranju što uključuje druženje, trening, sparing, rad u parovima i učenje osnovnih i naprednih tehnika tajlandskog boksa, što uključuje udarce rukama i nogama, koljenima i laktovima, te kako samo ime projekta kaže - clinch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznavatelji tajlandskog boksa znaju da je riječ o iznimno teškom stand up borilačkom sportu koji gaji i najvažnije aspekte poput poštovanja, časti i suosjećanja. Upravo toga ne manjka trenerima i borcima ovih zagrebačkih klubova koji su ambicije i potrebe ovih sportaša stavili na prvo mjesto, te su i zbog toga tako uspješni. Jedan od njih je i Sandrino Starčević...

"Svi ovi borci su produkt rada zagrebačkih klubova i zajedničke suradnje kroz projekt First Clinch koji iza sebe imaju zapanjujuće rezultate na međunarodnoj sceni što nije mala stvar, ako se uzme u obzir broj boraca koji su sudjelovali. Osim toga, osječki klub Bad Shadow Ivana Horvata, inače aktualnog europskog prvaka u tajlandskom boksu po WMC pravilima. On je kroz sezonu nastupio sa preko 10-12 svojih boraca na međunarodnoj ligi", priča nam predsjednik Saveza Tajlandskog boksa, glavni trener i predsjednik kluba Muay Thai Academy Sandrino Starčević i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješna priča

"Neki kasnije nisu mogli nastupati zbog ozljeda, zdravlje ih baš nije mazilo, ali usudim se kazati da su uz zagrebačke klubove oni stvarno jedan respektabilan klub s kojim jako puno i uspješno surađujemo i stvaramo zajedničku uspješnu priču kao da su dio zagrebačkog saveza", kazao nam je Sandrino Starčević i nastavio:

"First Clinch je osmišljen na način da svaki mjesec promoviramo da se radi trening u jednom od zagrebačkih klubova gdje to vodi i trener koji je ujedno i glavni trener tog kluba. Tako da se znanje dijeli svim onim polaznicima First Clincha, a cilj je širenje zajednice, promocija samog tajlandskog boksa i druženje, tj stvaranje nečeg zajedničkog i uživanje u sportu. Za napomenuti kako pripremamo nešto uistinu veliko, jedan megajaki ljetni trening kamp u suradnji s legendama tajlandskog boksa u zlatnoj eri ovog borilačkog sporta Jean-Charlesom Skarbowskyjem i Sakom Kaoponlekom. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo