EKSKLUZIVNO / Ognjen Topić u studiju Net.hr-a: 'Skrivao sam od roditelja 5 godina da se borim. Kad su saznali, tata samnom nije razgovarao 4 mjeseca'

Ognjen Topić gostovao je u studiju Net.hr-a

10.3.2023.
19:03
VOYO logo

Uoči 22. Državnog prvenstva u tajlandskom boksu (18 ožujak - dvorana OŠ Jelkovec) legendarni borac Ognjen Topić (37), jedan od najboljih u Europi u Muay Thaiju, gostovao je u studiju Net,hr-a zajedno sa Sandrinom Starčevićem, predsjednikom zagrebačkog saveza tajlandskog boksa i trenera u klubu Muay Thai Academy.

Image
TO ĆE BITI BLAGDAN /

Velika legenda najkrvavijeg borilačkog sporta na svijetu dolazi u Zagreb

Image
TO ĆE BITI BLAGDAN /

Velika legenda najkrvavijeg borilačkog sporta na svijetu dolazi u Zagreb

Trenira u prestižnom P.K. Saenchai Muay Thai Gymu

Ognjen Topić, inače, trenira na Tajlandu u prestižnom P.K. Saenchai Muay Thai Gymu. Radi se u borcu koji je svoju prvu borbu imao sa 20 godina, ali je već tada znao da je tajlandski boks ono što ga ispunjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Tajlandu ga jako cijene ali ne samo na Tajlandu nego i u ostatku svijeta. On je itekako ugledno borilačko ime u svijetu tajlandskog boksa koji je gledao i Mirka Cro Cop Filipovića, stasao uživajući u potezima najboljeg hrvatskog MMA borca svih vremena. Ognjenova priča je filmska...

"Roditelji nisu ni znali da se borim, da nastupam. Rekao sam im da samo treniram, da se ne borim. Nekih 4 do 5 godina, znači svih 20 mečeva moje amaterske karijere skrivao sam od svojih roditelja da sam borac. Kad su saznali, otac samnom nije razgovarao 4 mjeseca. Poput duhova smo bili u istoj kući, samo smo prolazili jedan pored drugog bez ikakvog kontakta", kazao nam je između ostalog Ognjen Topić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 18 godina počeo je trenirati ovaj brutalni i krvavi borilački sport, a već nakon nekoliko godina treninga i amaterskih borbi, Topić se okrenuo profesionalnim borbama.

U svojoj karijeri odradio je 69 borbi, od čega je 20 bilo amaterskih, a ostale su bile profesionalne. Borio se po Europi, Meksiku, Filipinima, Tajlandu, Škotskoj, Irskoj, Americi, ali najviše je boravio u Tajlandu i borio se u legendarnim arenama, poput OmnoiLumpineeRajadamnern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih godina trenira upravo na Tajlandu gdje je iznimno cijenjen, a jedan od trenera mu je legendarni Saenchai. U Hong Kongu se 2016. godine i borio protiv njega, ali je izgubio na bodove.

Borio se u ONE Championshipu

Za napomenuti i kako se Topić borio u brzorastućoj i poznatoj singapurskoj organizaciji ONE Championship po Muay thai pravilima, što je dokaz koliko je njegov trud i rad na sebi prepoznat u borilačkom svijetu. Upravo ta jedinstvena kombinacija vrhunskog boksačkog umijeća i pedagoškog talenta čini Ognjena Topića jednim od najzanimljivijih boraca i trenera u tajlandskom boksu danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topić će sutra održati svoj prvi seminar u Hrvatskoj u klubu Muay Thai Academy u Zagrebu. Na ovom seminaru, sudionici će imati priliku naučiti kako izvesti točan tajming napada, finte i varke u borbi.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo