PIJETRAJ O PROZIVKAMA SVOG BIVŠEG BOKSAČA: / 'Teško je racionalno objasniti zašto Filip to smatra...'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Leonard Pijetraj oglasio se priopćenjem

28.6.2018.
13:09
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski boksački savez prije osam dana održao je konferenciju za medije povodom situacije u vezi Filipa Hrgovića i njegovog incidenta u prostorijama Saveza. Dopredsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Mladen Mikolčević, član Izvršnog odbora HBS-a Petar Knežević i glavni tajnik HBS-a Marko Marović osvrnuli su se na incident koji je odjeknuo hrvatskim medijskim prostorom, jer se radi o poznatom, talentiranom i uspješnom boksaču u kojeg javnost polaže velike nade.

Upravo je Marović bio u središtu pozornosti, budući da je Hrgović posjetio njegov ured te njega osobno izvrijeđao, što je i sam poslije priznao i ispričao se zbog incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KONAČNO SE OGLASIO FILIP HRGOVIĆ I DAO ULTIMATUM: Najbolji hrvatski boksač o groznim stvarima o sebi upućenim od strane HBS-a

HBS izigrao dogovor?

Razlog nezadovoljstva Filipa Hrgovića, odnosno njegove reakcije prema ljudima iz Saveza, je taj što je, prema Hrgovićevim riječima, savez izigrao dogovor prema kojem se financijska naknada u sklopu priprema za OI 2020. godine trebala dijeliti između njegovog bivšeg i sadašnjeg trenera, uglednog boksačkog stručnjaka Leonarda Pijetraja i Yousefa Hasana, čovjeka koji sad trenira Filipa Hrgovića, te koji je trenirao boksače u "BK Leonardo" u Dubravi . To je dogovoreno prije tri mjeseca, na sastanku u prostorijama saveza. Na kraju će ipak sve pripasti Pijetraju, koji nam se tijekom četvrtka javio poslavši nam priopćenje oko sukoba koji potresa hrvatski boks, a u koji je umiješan i on i njegov bivši boksač, koji mu je bio poput sina i s kojim je imao prisan odnos, ne samo u boksačkom ringu, nego i privatno. Stvarno je šteta što je do ovog uopće i došlo i što je odnos njih dvojice narušen, nakon svega što su zajedno ostvarili, nakon svega što su zajedno prošli.

Pijetrajevo priopćenje prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

01.06.2012., Zagreb - Boksacki klub Leonardo, trening i sparing borba mladog boksaca Filipa Hrgovica. Photo: Robert Anic/PIXSELL

"Teško je racionalno objasniti zašto Filip Hrgović smatra da je, potpuno suprotno propisima Hrvatskog olimpijskog odbora, zdravoj logici i pravdi, pozvan odlučivati o financiranju mog trenerskog rada. Temeljem brončane olimpijske medalje na Igrama u Rio de Janeiru u kolovozu 2016. godine, Hrgović je dobio svoju zasluženu stipendiju, dok sam ja odlukom Vijeća HOO-a sukladno Statutu i drugim aktima HOO-a uvršten među vrhunske trenere i dobio propisanu mjesečnu novčanu naknadu.

'Naknadu sam zaradio svojih znanjem, radom i odricanjem moje obitelji i mene'

Naknadu sam zaradio svojih znanjem, radom i odricanjem moje obitelji i mene, a na temelju rezultata boksača koje sam doveo do međunarodnih uspjeha, nezabilježenih u hrvatskom boksu u posljednjih 40-ak godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo na naknadu vremenski je ograničeno, odnosno HOO propisuje da se mora kontinuirano potvrđivati novim uspjesima i novim vrhunskim rezultatima. Dvije godine nakon Hrgovićeve olimpijske bronce, moj je trenerski rad dobio novu potvrdu srebrnom medaljom Marka Miluna na Europskom prvenstvu za boksače do 22 godine. Milun je tako istaknuo i kandidaturu za nastup na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju, a ja sam dobio mogućnost ponovno kandidirati za HOO-ovu naknadu za vrhunske trenere.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

01.06.2012., Zagreb - Boksacki klub Leonardo, trening i sparing borba mladog boksaca Filipa Hrgovica. Photo: Robert Anic/PIXSELL

To ujedno znači i da isplata naknade nije vezana za ime boksača, nego za rezultat. Naime, boksač nakon osvajanja medalje može prestati boksati ili napustiti zemlju ili promijeniti trenera, ali to ne utječe na status njegova dotadašnjeg trenera u HOO-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nijedan boksač kojeg sam trenirao nikad nije bio uskraćen niti za jednu kunu'

Da bi neki drugi trener dobio istovjetnu naknadu, mora u sljedećem razdoblju postići kriterijski rezultat u skladu s propisima HOO-a. Naknada se ne može „naslijediti“ zajedno s boksačem. Naknadu se dobiva za ostvareni rezultat, a ne za rezultat koji tek treba ostvariti. Tako nalažu propisi, a tako je i jedino moralno ispravno.

Nijedan boksač kojeg sam trenirao nikad nije bio uskraćen niti za jednu kunu iz fondova sportskih saveza ili HOO-a na koju je imao pravo. Možemo raspravljati jesu li iznosi niski ili visoki, ali kakvi god oni bili, uvijek će biti pojedinaca koji smatraju da su zakinuti i da baš oni zaslužuju mnogo više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju, molim sve dobre ljude koji smatraju da je ispravno oduzeti nekome polovicu plaće i bez ikakva uporišta u propisima dodijeliti je nekome drugome, neka to prvo učine sa svojom plaćom.

Leonard Pijetraj", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo