ODGOVOR TRUMPU: / Muhammad Ali poslao poruku ksenofobičnom političaru

Image
Foto: AFP, YURI GRIPAS

Legendarni boksač Muhammad Ali (73), jedan od najvećih sportaša svih vremena, bori se s teškom bolešću i rijetko se pojavljuje i oglašava u javnosti posljednjih godina.

10.12.2015.
11:21
AFP, YURI GRIPAS
VOYO logo

Podsjetimo, tajkun koji želi biti republikanski kandidat za američkog predsjednika izjavio je da bi muslimanima trebalo zabraniti ulazak u SAD. Njegove su riječi izazvale žestoke kritike, javnosti se obratio i predsjednik Barack Obama, a po strani nije želio stajati ni Muhammad Ali.

Image
POTPUNA I KOMPLETNA ZABRANA: /

Trump protiv dolaska muslimana u SAD

Image
POTPUNA I KOMPLETNA ZABRANA: /

Trump protiv dolaska muslimana u SAD

"Političatri trebaju donositi razumijevanje"

"Pravi muslimani znaju da je nemilosrdno nasilje takozvanih islamskih džihadista ide protiv samih načela naše religije. Vjerujem da bi naši politički lideri trebali iskoristiti svoj položaj kako bi donijeli razumijevanje o islamskoj religiji i pojasnili da su te ubojice promijenili pogled ljudi o tome što islam stvarno jest", naveo je Ali u priopćenju u kojem nije imenovao Trumpa, ali je istaknuo da naveo da je usmjereno prema predsjedničkom kandidatu koji predlaže da se muslimanima zabrani ulazak u SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obama je u svome govoru, između ostaloga spomenuo da su američki muslimani "naši prijatelji, susjedi i sportski heroji". Trump je na Twitteru na to posprdno odgovorio: "O kojim to sportašima priča?" Uvrijedio je time i Alija, i legendarnog košarkaša Kareema Abdul-Jabbara i mnoge druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali je, podsjećamo, rođen kao Cassius Clay, a na islam je prešao 1964. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo