na današnji dan prije 32 godine / Mike Tyson 'pregazio' Trevora Berbicka i postao najmlađi prvak u povijesti boksa

Image
Foto: AP images

Tyson je bio opasan, najopasniji, i s pravom je sebe nazivao 'The Baddest Man on the Planet'

22.11.2018.
18:25
AP images
VOYO logo

Publika u Hiltonu u Las Vegasu nikad nije bila glasnija, a teško se i prisjetiti kad je izazivač "na papiru" bio toliko veći favorit od prvaka. 

Mike Tyson na današnji dan prije točno 32 godine izašao je iz svlačionice i krenuo prema ringu da bi sa samo 20 godina postao najmlađi prvak teške kategorije u povijesti boksa. I cijela dvorana je znala što će se dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protivnik mu je bio Trevor Berbick, čije ime ne spada na boksački Olimp, no bio je desetak centimetara viši i dvanaest godina stariji i puno iskusniji od Tysona.

Ipak, borba nije bila toliko napeta. Berbick je napravio veliku grešku i ušao u izmjene udaraca na maloj distanci, što je brzom i fizički jačem Tysonu odgovaralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepune dvije runde trebale su Mikeu da završi ovaj meč i postane najmlađi teškaš u povijesti koji se okitio titulom naslova prvaka. Dobar dio borbe teturao je Berbick po ringu da bi ga usred druge runde Tyson razornim udarcima srušio na pod s kojeg ovaj nikako nije mogao ustati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to blistav trenutak u karijeri koja je bila fantastična jednako koliko i tužna. Kasnije je Čelični Mike postao jedini teškaš koji je ujedinio tri velika pojasa u svojoj kategoriji. I sve to učinio na spektakularan način. 

No nije dugo mogao ostati na vrhu. njegov privatni život "curio" je na sve strane. Rastavio se od žene, bio je osuđen za silovanje, a promotora Dona Kinga optužio je da je kriv za njegov osobni bankrot. Pokušaji povratka završili su neslavno, a Evandera Holyfielda koštao je komadića uha u kultnom meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uza sve nedaće koje su zadesile Tysona, njegova popularnost nije pala. Ljubitelji boksa uvijek će ga se sjećati kao moćnog, agresivnog i atraktivnog borca koji bi u samo nekoliko rundi publici pružio adrenalina koliko sve Kličkove borbe zajedno. Tyson je bio opasan, najopasniji, i s pravom je sebe nazivao "The Baddest Man on the Planet".

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo