NE TOLERIRA TAKVO PONAŠANJE / Bivši prvak se osvrnuo na ulični sukob UFC boraca: 'Svi iz njihove kategorije trebaju odbiti meč s njim'

Image
Foto: Profimedia

Masvidal i Covington nekada su bili veliki prijatelji, a sada su najveći rivali

24.3.2022.
14:43
Profimedia
VOYO logo

Trenutno najveći rivali u UFC-u, Colby Covington i Jorge Masvidal, nedavno su odmjerili snage u oktogonu, a na kraju je Covington ipak pobijedio i to odlukom sudaca. Masvidal i Covington nekada su bili dobri prijatelji, ali s vremenom su postali veliki rivali i praktički se mrze.

Image
MALO POZNATA PRIČA O CRO COPU /

'Znate li što je jednom napravio na treningu? On je čudovište, čista snaga i eksplozija. Destrukcija!'

Image
MALO POZNATA PRIČA O CRO COPU /

'Znate li što je jednom napravio na treningu? On je čudovište, čista snaga i eksplozija. Destrukcija!'

Mržnju ne čuvaju samo za kavez, već je ispoljavaju i izvan borilišta, pa su tako uvrede pljuštale i prije i nakon borbe. Covington je tu pretjerao i često je spominjao i Jorgeovu obitelj. Nažalost sve je kulminiralo na ulici u Miamiju jer su se veliki rivali susreli ispred jednog restorana i došlo je do brutalne tučnjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Masvidal je nakon meča rekao da nisu još završili i da će ga kad-tad naći na ulici. Na kraju ga je i našao. Masvidal je napao Covingtona i prema izjavama svjedoka nanio mu je dosta štete.

Sve zbog djece?

"Čovjek ga je udario tri ili četiri puta u lice. Začudilo me kako nije nokautiran od udaraca", rekao je svjedok događaja za lokalnu televiziju Miamija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Covington je kasnije govorio policiji kako je zadobio nekoliko udaraca. Navodno je ostao bez zuba, a policiju je on osobno zvao nekoliko minuta nakon napada. U izvještaju policije spominje se kako je Masvidal inicirao sukob, a navodi se kako je Covington bio žrtva i da je Masvidal bio u društvu još tri ili četiri osobe tijekom napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Masvidala je pokrenut postupak i čeka ga optužnica za napad i nanošenje teških ozljeda, a navodi se i kako je Jorge tijekom napada vikao: "Rekao sam ti da ne spominješ moju djecu".

Javio se Khabib

Sada je cijelu situaciju prokomentirao i umirovljeni MMA borac Khabib Nurmagomedov, koji je prozvao Covingtona putem društvenih mreža. Bivšem UFC prvaku nije se svidjelo što je Covington u cijelu situaciju umiješao obitelj Masvidala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako si jači od nekoga u oktogonu, to ne znači da smiješ vrijeđati njegovu djecu. Nitko nema pravo vrijeđati ničiju obitelj. Jednom kad kreneš tim putem, onda budi spreman stati iza svojih riječi. Napao te profesionalac tvoje težine i ti si išao zvati policiju? Mislim da svi borci iz njihove kategorije trebaju odbiti meč s Colbyjem te ga pustiti da sjedi bez borbi. To će značajno utjecati na njega, ali i ostale borce koji uopće pomisle uvrijediti nečiju obitelj", poručio je Khabib.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je rivalstvo između dva borca krenula kada je nakon jedne Covingtonove pobjede Masvidal tvrdio kako nije isplatio obećanih pet posto glavnom treneru dvorane. Dvojac je zajedno trenirao u istom timu na Floridi te su bili veliki prijatelji i sparing partneri, ali nakon ovog poteza Colbyja, prijateljstvo je "puklo".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo