MALO POZNATA PRIČA O CRO COPU / 'Znate li što je jednom napravio na treningu? On je čudovište, čista snaga i eksplozija. Destrukcija!'

Image
Foto: Screenshot

Mirko Filipović bio je opaka zvijer u najboljim danima

24.3.2022.
14:20
Screenshot
VOYO logo

Američki MMA borac Josh Barnett imao je burnu karijeru. Prije 20 godina postao je najmlađi UFC-ov prvak kada je nokautirao Randyja Couturea, ali bez naslova je ostao jer je naknadno utvrđeno da je koristio nedopuštena sredstva.

Image
MEČ ZA PAMĆENJE /

Dan kad je Cro Cop iznenadio cijeli svijet: Mirko u jednoj od svojih najboljih borbi pomeo favoriziranu legendu

Image
MEČ ZA PAMĆENJE /

Dan kad je Cro Cop iznenadio cijeli svijet: Mirko u jednoj od svojih najboljih borbi pomeo favoriziranu legendu

Nakon avanture u UFC-u okušao se u Pride. Debitirao je 2004. protiv Mirka Filipovića, ali je izgubio, baš kao i godinu kasnije. Dvojac je posljednji put stao u ring u finalu Prideovom Grand Prixja, a Cro Cop je slavio tehničkim nokautom. Barnett je tako na sebi osjetio razornu snagu Cro Copovih udaraca, a tom je pričao i tijekom gostovanja u podcastu Joea Rogana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li Pedro Rizzo, koji ga je nokautirao 2001., imao najjače udarce nogama koje je iskusio, Barnett je ponudio sljedeći odgovor:

Razorni udarci

"Ne. Cro Cop. Evo jedna priča o Cropu. Ja Mirko i Erik Paulson. Treniramo u Vegasu, nisam siguran jesam li komentirao ili se borio protiv Nastule. Trenirao sam s Mirkom u Vegasu i dobro smo se zabavljali. Da, mislim da sam se borio tada. Paulson mi je držao fokusere, a Mirko mi je sugerirao da udarim lijevim krošeom. Nije bio zadovoljan kako sam to napravio pa mi je sugerirao da će mi on pokazati. Paulson je držao kožni Muay Thai fokuser ovako, ali na drugu stranu. Za desni njegov kroše, zapravo prednji kroše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Mirko mi je demonstrirao kako da udarim taj kroše. Pogodio je taj kožni fokuser i strgao ga s ruke Paulsona. Fokuser je odletio na drugi kraj dvorane, udario je u zid i pao na pod. Svi su bili: vaaauuu. A Paulson je i dalje držao ruku u zraku, pogledao je mene, pogledao je Mirka. Mirko je samo odmahnuo. Samo tišina. Ja sam primio te udarce i ostao sam na nogama jer sam idiot. Pomislio sam si u sebi: Kako je*eno ovaj udara? U najboljim danima je bio apsolutna čista snaga, čista eksplozija. Destrukcija", ponudio je opis onog što je iskusio Barnett i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, rasturao je ljude high kickovima. U biti su najopasniji bili low kickovi i middle kickovi. Jer si mogao vidjeti high kick, ali kada bi ga branio, on bi te udario u rebra i potrgao bi ih. Mislim da samo dobio samo jedan udarac u rebra od njega. On je tada mogao raditi bilo što, u svemu bi bio uspješan. Bio je čudovište."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo