PAO KAO POKOŠEN / Jedan od najboljih povrataka i nokauta ikad: 'U prve tri minute pogodio ga je sa svime, samo valjda ne sa sudoperom...'

Image
Foto: Screenshot: Facebook

Fantastičan povratak i strašni nokaut za povijest

27.9.2021.
8:36
Screenshot: Facebook
VOYO logo

Na UFC Fight Pass stranici na Facebooku prisjetili su se legendarne borbe iz Strikeforcea između Robbieja Lawlera i Melvina Manhoefa.

Image
BOKSAČKI REDIZAJN /

Genijalac promijenio sve: 'On je već sad ispisao povijest. Ovim što radi u ringu može vladati i biti trn u oku svima'

Image
BOKSAČKI REDIZAJN /

Genijalac promijenio sve: 'On je već sad ispisao povijest. Ovim što radi u ringu može vladati i biti trn u oku svima'

Nagrađivana borba i nokaut

Ovaj okršaj za pamćenje na Floridi 30. siječnja 2010. završio je strašnim nokautom i dramatičnim scenama, ali je osvojio čitav niz nagrada i titula, priznanja. Našao je svoje mjesto u borilačkoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robbie Lawler brutalno je nokautirao Melvina Manhoefa u prvoj rundi. Prema tapologyju, ovaj nokaut svrstan je na 23. mjesto najvećih nokauta svih vremena, borba je na 14. mjestu najboljih u 2010. Završila je borba i na sedmom mjestu najvećih MMA borbi u srednjoj kategoriji svih vremena, 4. je najbolji nokaut godine i 17. najveći povratak svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Više od tri minute Manhoef je dominirao'

Više od tri minute Manhoef je dominirao i uništavao suparnika. Manhoef je u prvoj rundi pogodio Lawlera svime, osim kuhinjskog sudopera valjda. Njegovo najučinkovitije oružje u tom razdoblju dominacije bili su udarci nogom. Do trominutnog početka zadnje dionice prve runde, Lawler je šepao. Osim što mu je ograničilo kretanje i obrambene sposobnosti, to je trebalo oduzeti dio snage iz njegovih kontranapada", stoji u opisu meča.

"Činilo se da je samo pitanje vremena kada će Lawler pasti. No, to se nije dogodilo. Lawler je odgovorio strašnim desnim krošeom. Manhoef je hladno pao. Ovo je jedan od najbrutalnijih završetaka u povijesti Strikeforcea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon borbe, Lawlor nije baš slavio jer je dobio dobre batine u meču. Bio je ozlijeđen i znao je da je veći dio meča bio nadigran".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati borilački portal Bloody Elbow prije dvadesetak dana podsjetio se i dao osvrt na ovaj nokaut i čitavu situaciju u Miamiju.

"Lawler nije imao drugog izbora nego se prikriti i biti u stojećem položaju fetusa. Činilo se da je Manhoef na rubu još jednog dominantnog završetka, dok se sve nije promijenilo u trenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je upio još jedan razoran udarac nogom iznutra, Lawler desnom rukom pogađa u centar. Nekoliko sekundi kasnije, Manhoef je na leđima, zuri u stropna svjetla sa staklenim očima dok sudac zaustavlja akciju. Strašno, jedan od najboljih završetaka ikad, rekli bismo", stoji u tekstu.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo