ODRŽANO PRVENSTVO HRVATSKE / Fantastičan boks na Jarunu: Gaćina i Veočić najbolji seniori, Nikolina Ćaćić najbolja boksačica; BK Torcida posebno slavi

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Održano PH u boksu za žene i muškarce do 22 godine

27.9.2021.
14:44
Screenshot: You Tube
VOYO logo

U organizaciji Hrvatskog boksačkog saveza i BK Gladijator na Jarunu je proteklog vikenda, uz blagoslov lijepog vremena, održano državno prvenstvo za žene i prvenstvo za boksače do 22 godine. Nakon borbi ranijih rundi turnira ali i borbi djevojaka u mlađim dobnim kategorijama, održanim u petak 24. rujna i subotu 25. rujna, nedjelja je bila rezervirana za finalne mečeva seniorki te boksača do 22 godine starosti.

Image
OVAKO NEŠTO JOŠ NIJE VIĐENO U HRVATSKOJ /

Bili smo u subotu na Jarunu: 'Poznata lica podržala su moju ideju i viziju o kojoj razmišljam već dvije godine'

Image
OVAKO NEŠTO JOŠ NIJE VIĐENO U HRVATSKOJ /

Bili smo u subotu na Jarunu: 'Poznata lica podržala su moju ideju i viziju o kojoj razmišljam već dvije godine'

Dobili osam novih prvaka

U nedjeljnim finalima dobili smo tako osam novih prvaka u seniorima do 22 godine i osam u ženskim kategorijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je ovdje bila riječ o prvenstvu do 22 godine, upravo u toj dobnoj razini nalaze se najbolji hrvatski boksači ponekih kategorija pa je ovo u nekim slučajevima bila i posljednje provjera pred Svjetsko prvenstvo, koje se u studenom održava u Beogradu.

Proglašeni su najbolji natjecatelji Prvenstva Hrvatske: Kristijan Duje Gaćina (BK Gladijator) proglašen je najboljim boksačem, Gabrijel Veočić (Brod) najboljim tehničarom, a Nikolina Ćaćić najboljom boksačicom. U mlađim kategorijama najbolji su: mlađa kadetkinja Ema Anđela Žaja (Pit Bull), kadetkinja Dorotea Vencl (David Koprivnica), juniorka Nika Lopac (Senj), te mlađa seniorka Ana Ljulj (Sesvete).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba dana svakako je bila u srednjoj kategoriji do 75 kg između reprezentativaca i starih rivala Gabrijela Veočića iz Sl. Broda i Noe Ježeka iz Titan Gyma. Raspoloženi Veočić bio je bolji u sve tri runde, odlično se kretao i raznovrsnim kombinacijama, preciznim udarcima stekao sigurnu bodovnu prednost pred srčanim Ježekom za jednoglasnu pobjedu 5:0, javlja službena web stranica Hrvatskog boksačkog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duje Gaćina slavio u izjednačenom meču

U teškoj kategoriji do 92 kg u žestokom i potpuno izjednačenom meču naslov prvaka pripao je domaćem Gladijatoru Kristijanu Duji Gaćini. Podijeljenom odlukom 4:1 pobijedio je čvrstog, jakog udarača Luku Žuljevića iz splitskog Pit Bulla uz veliko negodovanje njegovih trenera i kolega. Žuljević je u prvoj rundi primorao Gaćinu na brojanje, zadavao opasne udarce, a Gaćina je sve podnio i s puno kretanja i pogodaka s distance uspio steći prednost u sudačkom bodovanju.

"U superteškoj kategoriji prvi seniorski naslov slavi BK Torcida! Razorni Marko Bartulović opakim je udarcima u prvoj rundi riješio meč protiv Mateja Ilijavića iz BK Petra Zrinskog i prisilio ga na brojanje i prekid", stoji u izvještaju HBS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bespoštednom, nesmiljenom tempu u meču između dva reprezentativca, za mjesto u sastavu za Svjetsko prvenstvo u Beogradu u kategoriji do 71 kg Filip Kolar iz Čakovca ponovo je pobijedio Petra Cetinića iz Rijeke, kao i nedavno na Jarunu u Hrvatskoj boksačkoj ligi. Cetinić je nametnuo jak ritam otpočetka, pokušao držati inicijativu, a Kolar je dobro plasiranim kontrama uspio steći bodovnu prednost za podijeljenu odluku 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo