DUGO IH NIJE BILO / Pojavio se prvi problem u dogovaranju meča karijere Filipa Hrgovića: Javio se IBF

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Kineski teškaš Zhang Zhilei prihvatio je borbu s Filipom Hrgovićem. Tako je 13. boksač prema IBF-u, pristao ući u ring s neporaženim Hrvatom u borbi za mjesto obaveznog izazivača organizacije IBF.

15.2.2022.
16:23
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što mu je propala borba protiv Tonyja Yoke, Filip Hrgović se okrenuo drugim borcima, a prije tjedan dana IBF je pronašao protivnika za najboljeg hrvatskog boksača.

U pitanju je Kinez Zhang Zhilei, a meč protiv Hrgovića odredit će tko će biti sljedeći izazivač za naslov. No, iako je pristao na borbu, meč je daleko od dogovorenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IMA VREMENA /

Hrgovićev stari poznanik ljutit jer ne može u ring s Hrvatom: 'Ta borba će za mene biti osobna!'

Image
IMA VREMENA /

Hrgovićev stari poznanik ljutit jer ne može u ring s Hrvatom: 'Ta borba će za mene biti osobna!'

Timovi su u pregovorima te bi se trebali dogovoriti oko nekoliko stavki, najvažnija je ona tko bi preuzeo organizaciju meča i koliki će biti honorari borcima. Nakon toga trebali bi se dogovoriti datum i lokacija okršaja.

IBF odredio datum

Upravo su iz IBF-a danas odredili krajnji rok za dogovor - 24. veljače. Do tada će se oba tima morati dogovoriti oko organizacije i honorara. Promotori našeg borca, Wasserman Boxing, tražio je od IBF-a da postavi rok jer nisu mogli doći do dogovora s protivničkim timom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"7. veljače 2022. godine, IBF je naredio početak pregovora Hrgovića i Zhanga za IBF eliminator meč u teškoj kategoriji. Do dogovora nisu uspjeli doći te će licitacija honorara doći na zahtjev Chrisa Meyera, Wasserman Boxing promotora", napisali su u objavi iz IBF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Licitacija honorara je događaj na kojem svi promotori mogu poslati svoju ponudu za ukupni honorar boksača. Pobjednik licitacije je, logično, onaj koji ponudi najveći honorar i on će organizirati meč.

Pretpostavlja se da će ponudu poslati Eddie Hearn, koji je već organizirao nekoliko mečeva Filipa Hrgovića, a radi kao Zhangov promotor. Nažalost, cijeli proces najnormalniji je u današnjem boksu, a najčešće ispaštaju upravo boksači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo