Boksač stare škole / Hrvatska je dobila još jednu boksačku nadu: Alen 'Divljak' Babić na velika vrata ušao na scenu

Hrvatska je dobila još jednu boksačku nadu. Alen 'Divljak' Babić na velika vrata ušao je na scenu

26.7.2019.
20:28
VOYO logo

Alen Babić na velika je vrata ušao na boksačku scenu. Rovinjanin je za 45 sekundi nokautirao protivnika u svom drugom profesionalnom meču i Hrvatska je, praktički preko noći, dobila još jednu boksačku nadu. Borca koji se želi boriti svakog tjedna i koji jedva čeka meč protiv Filipa Hrgovića. 

S 'Divljakom', kako su ga prozvali, razgovarao je reporter RTL-a Boris Jovičić. 

Nema pauze za Alena Babića jer bi treći profesionalni meč u samo mjesec dana mogao biti pred vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sljedeću borbu očito neće biti sparinga s Dillianom Whyteom  i to zbog Whyteove dopinške afere, ali je tu zato brončani s europskih igara Marko Milun. Složit ćete se, dostojna zamjena. No, kako kaže Babić, on je uvijek spreman. 

"Moj trener je nešto vidio da ima neka priredba u Liverpoolu, već drugog, sad za tjedan dana i odmah je poslao upit možemo li biti na toj priredbi. Mislim da se oni nisu naviknuli da netko želi tako brzo boksat kao ja, ali želim ih naviknut na to. Ako mi ponude deset protivnika, uzet ću najboljeg od njih jer to odmah bude bolji meč, bolji nokaut ha ha, ma bolje je sve", rekao je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve je, čini se, zakuhao i sam Eddie Hearn.

"Eddie Hearn je bio u prvom redu. Čak je i nakon završetka meča nešto dobacivao Babiću: 'Kad hoćeš idući meč? Hoćeš u subotu?' Babić je rekao: 'Ne, može u četvrtak'", priča Alenov trener Leonard Pijetraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemojte pomisliti da je Babić lud ili da bezglavo juri za titulama. On samo želi boksati kao u vrijeme najvećih imena teške kategorije.

"Boksače koje sam ja pratio bili su old school boksači. Oni su svi boksali stalno. Ako ne svaki mjesec, svakih dva, ako ne to, onda svaki tjedan, to su bili stalno mečevi. Ja želim biti kao oni. Ja želim biti drugačiji od ostalih, ne želim ući u tu njihovu kolotečinu", rekao je Alen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tu bi kolotečinu posebno htio uzburkati borbom koju je okarakterizirao kao četvrti nastavak jednog od najvećih rivalstava. Vrhunac karijere - meč s Hrgovićem za sve titule.

"Ma jedva ga čekam. Ne znam što da kažem. On je onako visok, ja sam mali. Ali Fraser četiri, nema što. Ja boksam sa svima, nije mi bitno je li sad Hrvat, normalno da bih sad volio bildati skor na tim Francuzima, Englezima i njima, ali kad dođe do pravih mečeva, zašto ne", uvjereno će Alen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li onda Babić i kvalitetu koja će popratiti želje? Njegov trener vjeruje da ima.

"On je vidio da može tući praktički sve boksače u toj dvorani. Znači, tu dobijete to samopouzdanje i onda dođe sve to što sam mu pričao do tada, da to nije bila pusta priča ili neka motivacijska priča, nego jednostavno realnost. Morate biti realni jer ćete se kad-tad suočiti s realnošću. I on se suočio na kraju, pokazao je svima da je vrhunska klasa boksača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazivanje se nastavlja uskoro. "Old school" Alen Babić teškoj kategoriji želi vratiti dašak boksa koji se nekad igrao.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo