FON™ /

Oni su posebni i totalno drugačiji: Upoznajte borce 'Fight of Nations™ - Put do pobjede' reality showa

Image
Foto: Promo

Voyo platforma 27. srpnja donosi 'FIGHT OF NATIONS™ Put do pobjede' reality show, prvi takav na našim prostorima

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

25.7.2024.
14:12
Promo
VOYO logo

Zanima li vas kako se MMA borci pripremaju za spektakularna natjecanja, kako izgleda jedan njihov tipičan dan ili trening, reality show Fight of Nations™- Put do pobjede pružit će vam upravo detaljan uvid u živote MMA natjecatelja. Fight of Nations™- Put do pobjede, novi je reality show  koji počinje s emitiranjem na platformi Voyo 27. srpnja.

Image
PODCAST /

Filip Pejić: 'Ulica i tribina su me izgradili, a Fight of Nations™ najveći je projekt u životu'

Image
PODCAST /

Filip Pejić: 'Ulica i tribina su me izgradili, a Fight of Nations™ najveći je projekt u životu'

Kako je nastao Fight of Nations reality show? Potpuno novi reality koncept

Jedinstveni koncept novog reality showa na našim prostorima nastao je još 2015., kad je Dražen Forgač Forgy s ekipom pokrenuo FNC promociju, najjaču MMA organizaciju jugoistočne Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fight of Nations™ - Put do pobjede je prvi MMA reality show na ovim prostorima s jedinstvenim konceptom. Kroz reality show pratit ćemo dva tima, sastavljena od po četiri natjecatelja koje predvode i pripremaju dva slavna MMA borca iz Hrvatske i Srbije - Filip Nitro Pejić i Vaso Psiho Bakočević.

Uz to što se timovi natječu za izdašnu novčanu nagradu, samo jedan natjecatelj iz svakog tima imat će priliku otići do kraja. U međusobnom obračunu dva najbolja borca iz suprotstavljenih timova, na ultimativnom testu spremnosti - FNC događanju u pulskoj Areni, 7. rujna, pobjednik će dobiti priliku postati FNC profesionalac i potpisati vrijedan MMA ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko su Fight of Nations™ natjecatelji?

Osim što će dijeliti borilački kavez i želju za pobjedom, Fight of Nations natjecatelji dijelit će i životni prostor! Smješteni pod istim krovom, novi će cimeri morati zajedno savladavati prepreke i surađivati u neočekivanim situacijama, koje neće biti samo sportske prirode. Kada se suoče s testovima i zadacima, skupljajući bodove za konačnu pobjedu, shvatit će da su udarci koje stoički podnose tijekom borbi i pobjede koje tamo ostvaruju možda najlakši dio izazova koji ih čekaju.

Marko Ančić (Hrvatska)

Marko Ančić jak je adut Filpa Pejića koji trenira u ATT-u. Radi se o borcu za kojeg nam je Nitro rekao da je mašina u kavezu. Prema Tapologyju, amaterski MMA skor Marku Ančiću je 7-1-0. Na glasu je kao jedan od najboljih amaterskih MMA boraca u Hrvatskoj, ako ne i najbolji. Trenutačni niz mu je 4 pobjede. Bori se u velteru. Na prvom je mjestu velter divizije, kao i u lakoj kategoriji na razini Lijepe Naše, a što se tiče Balkana, na 18. je mjestu od 282 aktivna amaterska borca u slobodnoj borbi velter divizije, prema Tapologyju. Još nije ušao u profesionalne vode, te ako pobijedi u showu Fight of Nations™-Put do pobjede, nastup pobjednika u Puli, 7. rujna bila bi mu prva borba u profesionalnom MMA-u. Marko se voli baviti sportom od malih nogu, a roditelji mu daju snagu i potporu da mu jednoga dana sport koji toliko voli postane i zanimanje. Ančić je na dobrom putu da postane pravi MMA borac, a tome u korist govore rezultati među MMA amaterima. Preselio se prije godinu i sedam mjeseci iz Splita u Zagreb kako bi ostvario svoje MMA snove.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/5e297296-443f-11ef-b693-72780b90502a/original

Fran Luka Đurić (Team Hrvatska)

Fran Luka Đurić najomiljeniji je član Fight of Nations™- Put do pobjede, prema nekom našem subjektivnom dojmu. Neki su borci upravo njega u intervjuima za portal Net.hr spominjali u kontekstu dobrice i super tipa. Njegov amaterski MMA skor je 4-2-0. Bori se u perolakoj diviziji i kao amater pokazuje spartanski duh i talent. Na 31. mjestu je u poretku divizije na Balkanu, prema Tapologyju, dok je na razini Hrvatske na profi razini 8. od 24 aktivna borca. I on je iz ATT-a. U posljednja dva nastupa bilježi dvije pobjede na FNC-u 12 protiv Srbina Mateja Simića te na FNC-u 13 protiv Borisa Stanića, svog prijatelja. Đurić je sve žrtvovao za sport kojim se bavi, živi s Markom Ančićem u Prečkom u stanu i cimeri su. Đurić je svoje stanje prihvatio kao dio života i sporta te je spreman na osnovi iskustva iza sebe otići do samog kraja natjecanja. Uz cjelodnevne treninge MMA-a, hrvanja i vježbanja u gymu, Luka se opušta trčanjem i slušanjem rap-glazbe, štoviše, njegov brat je reper, pa zajedno bacaju rime. Fran voli kuhati i tu se našao sa Borisom Stanićem i Markom Ančićem.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/11170276-44d4-11ef-be47-a2b479003a45/original

Erik Pletikos (Team Hrvatska)

Erik Pletikos dolazi iz Trojan gyma iz Pule. Za njega govore kako je srčan borac. FNC skor mu je 1-0-0, dok mu je amaterski 3-0-0. koji je u profesionalnoj karijeri MMA borca upisao tri pobjede i nijedan poraz. Pobjede je zabilježio 2023. na FNC-u 9, kada je svladao sunarodnjaka Ermina Salija i Srbina Nikolu Pavlovića na Golden Fight 3, te ove godine Gruzijca Iliju Nozadzea. Jedan od najpričljivijih natjecatelja u showu, Erik je zaljubljenik u brze automobile i motocikle, jako je otvoren tip i ostavio je na nas dobar dojam. Baka mu je najveća podrška u MMA karijeri, a bake su zakon. Bakica mu pomaže da čak kontrolira svoju težinu u lakoj kategoriji, u kojoj i nastupa. Erik Pletikos već se borio s jednim članom srpskog tima, Borisom Stanićem, te nestrpljivo iščekuje revanš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/7767db92-48e7-11ef-bd8d-8a421d00d8c3/original

Petar Mujkanović (Team Hrvatska)

Četvrti član hrvatskog tima 21-godišnji je Petar Mujkanović. Nekad je ovaj mladić, koji sanja sportske snove, htio biti nogometaš. Trenirao je nogomet, a onda je osjetio onaj borilački zov i odlučio trenirati MMA. Odlučio je da će putem slobodne borbe osigurati svoju egzistenciju i jako je uporan u tome. ima ogromnu želju uspjeti u MMA-u i nada se da će mu ovaj zahtjevni sport, kojim se svim srcem želi baviti, omogućiti egzistenciju. Tek je zakoračio u MMA svijet; do sada je odradio jednu borbu, koju je i dobio na FNC-u 13. Pre-Fight Exclusive protiv Mateja Matoševića. Iako njegovoj obitelji nedostaje otac, Petar je brižni brat iz velike i vesele obitelji, velika podrška majci, trima mlađim sestrama i mlađem bratu. Prisna i skladna obitelj će mu, uz djevojku Leu, sigurno biti velika podrška. Prema Tapologyju, amaterski skor mu je 1-0-0.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/63bd9cfe-499a-11ef-9644-225a3ed1b99c/original

Boris Stanić (Team Srbija)

Boris Stanić je uzdanica teama Srbije i Vase Bakočevića. Hrvatskoj publici ostao je poznat iz one borbe s FNC 13 eventa iz Pionira prošle godine, kad je u trećoj rundi izgubio od svog prijatelja Fran Luke Đurića. Upravo je Boris jedan od onih koji lijepo govore o miljeniku Franu. Boris ima, prema Tapologyju, profi skor 2-1-0. Posljednji meč je izgubio, ali to mu je bila samo škola i iskustvo. Na greškama se, kazat će i to sam Boris, najbolje uči, a ako ne na svojim onda na tuđim. Rima mu štima i u kavezu, gdje je vrlo discipliniran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grappling mu je specijalnost, iako je dobar i u stojci. Kompletan je borac, izuzetno nezgodan, inteligentan. Njegova oaza mira je Tisno na Murteru, gdje mu baka ima kuću, od kud mu i majka potječe. Boris je podrijetlom s Murtera, čitav svoj život dolazi u Tisno. Ovo je prvo ljeto da nije išao u misto koje jako voli, a to je zato jer je imao obveze u Fight of Nations™- Put do pobjede. Kvart u Novom Beogradu mu je Tošin bunar. U MMA profesionalni sport ušao je 2023., zabilježio dvije pobjede i poraz, i to baš od Frana Luke Đurića. Bio je to poraz u njegovom zadnjem nastupu u travnju ove godine na FNC-u 13. Sada mu se pruža šansa za uzvrat na 'Fight of Nations™: Put do pobjede' natjecanju. Stanić je polaznik trenerske škole u Beogradu za trenera kickboxinga, dok je njegov u ulaz u MMA bio zapravo slučajan, lokacijski uvjetovan otvorenjem kluba blizu njegovog doma. Stanić tvrdi da najbolje od sebe daje kada prava borba krene, kada zakorači u oktogon te je uvjeren da može doći do samoga kraja. I on želi ostvariti svoje sportske snove. Jako je uporan.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/b8371568-443f-11ef-a67a-225a3ed1b99c/original

Vojo Katanović (Team Srbija)

Vojo Katanović je student elektrotehnike koji gradi MMA karijeru, a uvijek će se ubaciti u kuhinju, spreman pomoći kod kuhanja. Vojo dolazi iz Zvornika u Bosni i Hercegovini, priprema se i trenira u Novom Sadu, iako dio priprema odradi i u Zvorniku, gradu koji voli najviše na svijetu. Akademski je obrazovan mladić koji odiše pozitivom i krasi ga bošnjački šarm, a uskoro završava preddiplomski studij elektrotehnike. Planira otvoriti MMA gym u Zvorniku. Prema karakteru, Vojo je lik koji će se najbolje uklopiti u vili i adaptirati na reality show, jer je društven i voli pričati. On u svemu vidi priliku za napredovati, nešto napraviti. Odlično je organiziran te mu nije teško kombinirati studij i sport jer fakultet smatra obavezom, a treninge nečim što zaista voli. Njega ćete baš zavoljeti, u to smo sigurni.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/d47db2b8-4831-11ef-b961-66d0b0b11090/original

Stevan Đurđević (Team Srbija)

Stevan Đurđević počeo se baviti slobodnom borbom kako bi smršavio, ali onda je primjetio, ne samo da mu ide, nego da je zaljubljen u sport. U natjecanje Đurđević dolazi iz Beograda, a najveću podršku pruža mu obitelj, ujak i djed zdušno navijajući za njega, ali naravno, i majka. Đurđević je odrastao bez oca, ali cilj mu je amaterski MMA omjer od dvije pobjede zamijeniti profesionalnim rezultatom u FNC-u u Puli. Uz MMA, Stevan obožava jahati konje, koje njegov djed drži na farmi. Inače je veliki emotivac i kad voli, kad ima djevojku, onda ju drži kao kap vode na dlanu. Jako je društven tip, voli pričati.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/c13cac62-4a6c-11ef-b058-f23ef192f815/original

Uroš Mitić (Team Srbija)

Uroš Mitić dolazi iz Beča. Član je Basic Sportcluba i u tom klubu brusi svoje talente u MMA, kojem je u potpunosti predan. Sprijateljio se i on s Franom, on odmah po dolasku u hotel u Zagreb. Uroš  jednostavno uživa u svakom trenutku svake borbe u kavezu. Predstavio se obožavateljima na amaterskom dijelu FNC priredbe u Zagrebu, što je ujedno bila njegova posljednja borba u kavezu. U treningu i u formi, motivirani Uroš Mitić želi se dokazati Bakočeviću i potvrditi u showu da je spreman osvojiti titulu najboljeg borca u realityju, te da to što se govori o njemu nije bez veze i samo jeftini populizam. Do sada se natjecao u amaterskom MMA-u, u kojem ima šest nastupa - pet pobjeda i jedan poraz te munjevito korača prema profesionalnom MMA-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/491f675c-45b6-11ef-878a-a2b479003a45/original

POGLEDAJTE VIDEO: Fight of Nations™- Put do pobjede 27. srpnja stiže na platformu Voyo.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo