[ANKETA] HOĆE LI SE MIRKO OSVETITI NELSON / U? U rekordnom je pobjedničkom nizu, a ovaj neugodni poraz još uvijek pamti

Image
Foto: Screenshot

U čitavoj karijeri Cro Cop je odradio pet revanša i u svima je slavio. Hoće li tako biti i šesti put?

6.3.2018.
16:55
Screenshot
VOYO logo

Legendarni hrvatski MMA borac Mirko Cro Cop Filipović ponovno je iznenadio borilačku javnost. Ovog puta, Mirko je sve oduševio potpisom za ugledni Bellator, drugu po jačini svjetsku organizaciju slobodne borbe na svijetu, a odluku je donio, kako je sam kazao, ne zbog novaca ili organizacije, nego zbog protivnika. Filipović će u Bellatorov kavez ući 25. svibnja u Londonu, a za protivnika će imati starog znanca iz UFC-a Royja 'Big Country' Nelsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OGLASIO SE I MIRKOV SUPARNIK: Pogledajte kako je završio njihov prvi veliki obračun

Nelson slavio prekidom u trećoj rundi

Prvi meč između Mirka i Nelsona održan je 29. listopada 2011. godine u Las Vegasu. Nelson je tad bio slavio prekidom u trećoj rundi. Valja naglasiti da je Filipović u taj meč ušao ozlijeđen s puknutom tetivom bicepsa koju je odmah nakon dvoboja morao operirati. Bio je to Cro Copov posljednji meč u tada aktualnom UFC ugovoru. Tu borbu možete vidjeti u videu dolje od 09:54.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CRO COP OTKRIO RAZLOGE NAJNOVIJEG IZAZOVA: ‘Nije stvar u organizaciji, nego u Nelsonu. Ova prilika se ne propušta’

Cro Cop je neporažen u čak osam mečeva zaredom, što je njegov najduži pobjednički niz u karijeri. Posljednji koji ga je uspio pobijediti bio je Rus Oleksej Olejnik davne 2013. na Legend 2 priredbi u Moskvi. Filipović je u međuvremenu postao IGF prvak, vratio se u UFC te se osvetio za onaj teški poraz high-kickom Gonzagi, da bi na koncu osvojio Rizinov Grand Prix impresivnim pobjedama protiv Lawala, Kaita i Aliakbarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nelson donedavno bio u UFC-u

Što se tiče Roya Nelsona, on se donedavno borio u UFC-u, bio je na glasu kao jedan od najjačih udarača u diviziji, ali je odlučio poput nekih zvijezda ovog sporta napustiti elitnu organizaciju i prijeći u Bellator, koji je sad s njima još jača organizacija, renomiranija. Od UFC-a Nelson se rastao nakon poraza u travnju 2017. od Rusa Alexandera Volkova.

SENZACIJA IZ SVIJETA BORILAČKOG SPORTA: Cro Cop potpisao za američku organizaciju i dogovorio revanš s poznatim licem!

U Bellatoru je debitirao pobjedom protiv Javy Ayale. Uslijedio je nastup na Grand Prixu teškaša na kojem je izgubio već u 1. kolu od Matta Mitrionea, čovjeka koji se poput njega također ranije borio u UFC-u i koji je u svojoj karijeri pobijedio možda i najvećeg MMA borca svih vremena Fjodora Jemjeljanenka u lipnju prošle godine na Bellatorovom eventu u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čitavoj karijeri Cro Cop je odradio pet revanša: Protiv Fujite, Barnetta, Silve, Gonzage i protiv Ishiija, svog prijatelja i čovjeka s kojim trenira u Zagrebu. U svih pet dvoboja je slavio. Stoga, u našj anketi postavljamo vam pitanje: Kako će završiti borba Mirka i Nelsona? Glasajte i izrazite svoje mišljenje.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo