Ništa čudno... /

Kakav transfer: Priča o dvojici bejzbol igrača koji su zamijenili - vlastite žene!

Image
Foto: Profimedia

Dvojica muškaraca mislila su da ne rade ništa pretjerano neobično, ali njihova se priča veoma brzo našla na naslovnicama diljem SAD-a...

5.3.2022.
11:00
Profimedia
VOYO logo

Jedna od najčudnijih ljudskih priča u svijetu sporta dogodila se 4. ožujka davne 1973. godine. Naime, igrači New York Yankeesa Fritz Peterson i Mike Kekich održali su zasebne press konferencije, a njihova objava šokirala je sve.

Oni su objavili kako su zamijenili žene, ali ova životna promjena zapravo je bila puno veća nego što se izvorno čini. Nisu samo zamijenili žene, već su zamijenili cijele obitelji, pse i prijatelje! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica muškaraca mislila su da ne rade ništa pretjerano neobično, ali njihova se priča veoma brzo našla na naslovnicama diljem SAD-a: "Vidio sam svoju sliku na televiziju kada sam se probudio i shvatio da je velika stvar," rekao je Peterson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo se dogodilo, nije bilo planirano"

Peterson je bio bejzbolska zvijezda i veoma poznat u krugovima sporta. On je izabran kao All-Star 1970. i završio je prijašnju sezonu sa 17 pobjeda. S druge strane, Kekich nije imao tako impresivnu karijeru.

Godine 1969. Kekich se sa svojom obitelji pridružio Yankeesima i doselio u New York. Kekich se, zanimljivo, doselio blizu Petersona i oni su često okupljali svoje obitelji na zajedničkim događajima.

Izvorna zamisao o zamjeni žena izrodila se na jednom vrućem ljetnom partiju 1972. godine. Ipak, nakon nekog vremena je dogovor propao na tjedan dana te su se bacači vratili svojim izvornim ženama. Ipak, Peterson jednostavno nije bio sretan.

"Rekao sam Marilyn da jednostavno moram imati Susanne i ona je rekla da je zaljubljena u Mikea," rekao je Peterson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parovi su se dogovorili da izađu s planom u javnost u prosincu. Odluka je bila da djeca trebaju ostati sa svojim majkama, tako da je to značilo da će se Peterson i Kekich tuđoj djeci. Peterson se uselio sa Sussanom Kekich i njenim kćerima, dok se Kekich uselio kod Marilyn Peterson i njenim sinovima.

"Probali smo nešto sa zajedničkim razumijevanjem. Radi se kompletno o odluci nas četvero," tvrdio je Kekich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morali su raščistiti situaciju

Bacači su zajedno došli do generalnog menadžera s posebnim zahtjevom. Naime, tražili su menadžera Lee Macphaila i Ralpha Houka da ih se ne razmjenjuje iz Yankeesa kako bi zadržali svoje obitelji u blizini. Njihova reakcija bila je veoma pozitivna, a čak su i javno podržali svoje bacače.

"Oni žive vlastite živote i imaju još mnogo godina za proživljeti. Ako niste sretni, zašto bi ste išli kroz svijet nesretni? Neki ljudi kažu da morate ostati zajedno zbog djece. Vidjeli smo ljude koji žive zajedno, a praktički su razdvojeni," rekao je tada Houk.

Nije sve završilo bajno...

Peterson i Susanne su imali veoma sretan brak nakon razmjene, ali stvari nisu bile tako bajne s druge strane. Mike Kekich i Marillyn Peterson zaključili su kako su učinili pogrešku, a više puta su ponovno započinjali svoju vezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedini razlog s kojim bih mogao opravdati predaju nad mojim kćerima je za ljubav koja je veća od svega što sam ikad poznavao. Prema američkim standardima, Susanne i ja smo imali dobar brak, ali ja sam htio odličan brak. Bio sam idealističan, pretpostavljam," ponizno je rekao Kekich.

Nakon sezone 1973. Kekich i Peterson su otišli različitim putevima, a 1978. su obojica bili gotovi s bejzbolom, a njihovo prijateljstvo je puklo. Kekich se na kraju odselio u Novi Meksiko u pokušaju da pobjegne od cijele situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo