SUDILA I DVOJICA HRVATA /

Juve očitao lekciju Chelseaju, branitelji naslova pred ispadanjem

Image
Foto: AP

Nakon utakmica Lige prvaka u utorak plasman u osminu finala izborili su Barcelona, Valencia, Bayern i Šahtar, koji su se pridružili Manchester Unitedu, Portu i Malagi, koji su to osigurali nakon prošlog kola.

21.11.2012.
7:08
AP
VOYO logo

ZAGREB - Nogometaši Barcelone slavili su u 5. kolu G skupine Lige prvaka u Moskvi Spartak s 3:0 i plasirali se u osminu finala. Barcelona se kolo prije kraja pridružila Portu, Malagi i Manchester Unitedu, klubovima koji su ranije osigurali osminu finala najjačeg klupskog natjecanja Staroga kontinenta. Katalonci su do potrebne pobjede došli već u prvom dijelu zgodicima DanielaAlvesa (16) i LionelaMessija (27, 39).

Čudesni Argentinac u Moskvi je došao do 80 pogodaka u sezoni i još uvijek je u konkurenciji za dostizanje rekorda Nijemca GerdaMüllera s 85 golova u jednoj sezoni, a Messi se pomaknuo i na listi najboljih strijelaca Lige prvaka. S 57 pogodaka Messi je na osmom mjestu prestigao Eusebia, a na čelu te liste je Španjolac Raul s 71 zgoditkom. U ovoj skupini je Benfica kod kuće slavila protiv Celtica s 2:1, pa će odluku o drugom putniku u osminu finala dati zadnje kolo. Portugalci gostuju kod Barcelone, a Škoti dočekuju Spartak, koji je ostao bez ikakvih šansi za prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici popodnevnog programa Lille je u skupini F pobijedio u Minsku BATE Borisov s 2:0 pogocima DjibrilaSidibea (14) i GianniaBruna (31), a tim ishodom je profitirala i Valencia, koja je tako i prije dvoboja s Bayernom ušla među 16 najboljih klubova Europe. To je ipak bila Pirova pobjeda Francuza, koji su trebali pobijediti s tri razlike da ostanu u konkurenciji za treće mjesto i Europsku ligu, no presjekao ih je crveni karton Sidibea u 74. minuti. Bjelorusi su unatoč porazu osigurali to treće mjesto, a Bayern je remijem Valencije također prošao dalje. Kod Bavaraca je MarioMandžukić ušao u 66. minuti.

U utakmicama E skupine Šahtar je otišao dalje zahvaljujući pobjedi od čak 5:2 kod Nordsjaellanda, dok je Juventus slavio kod kuće s 3:0 protiv prvaka Europe Chelsea. Londonski klub teško će dalje, budući da je Juventusu u posljednjem kolu dovoljan i bod kod Šahtara, koji je ipak teško došao do pobjede u Kopenhagenu. Danci su čak vodili s 1:0 i 2:1, no Šahtar je ipak pokazao da su klasna momčad. DarijoSrna odigrao je cijelu utakmicu, Eduardo je ušao u 82. minuti za goste, dok je kod domaćina IvanRunje odigrao svih 90 minuta, a MarijoTičinović je ušao u 72. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cluj i Galatasaray su pobjedama nad Bragom i ManU-om ostali u konkurenciji za drugo mjesto u skupini H. Turci su s 1:0 slavili protiv Manchester Uniteda, dok je Cluj kod kuće s 3:1 izbacio Bragu.

Jučerašnji dan bit će upisan zlatnim slovima u povijest hrvatske sudačke organizacije jer su po prvi puta u istom danu utakmice Lige prvaka sudila dva Hrvata. MarioStrahonja je dijelio pravdu u Minsku, a IvanBebek u Moskvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo