Sauberova ženska 'kvota' / Još jedna žena u Sauberu: 'Ovo je korak bliže mom snu - natjecanju u utrci Formule 1'

Image
Foto: Sauberf1team.com

Monisha Kaltenborn dobro je poznata ljubiteljima Formule 1. Indijka se probila sve do mjesta glavne izvršne direktorice Saubera, momčadi koja je danas u svoj tim uvrstila još jednu ženu

28.2.2017.
20:37
Sauberf1team.com
VOYO logo

Sauber, švicarska momčad koja se natječe u Formuli 1, ima ženu na poziciji glavnog izvršnog direktora, a danas je obznanio kako im se pridružuje još jedna žena, i to u vozačkom timu.

Riječ o Kolumbijki Tatiani Calderon, koja će biti Sauberova razvojna vozačica. 23-godišnjakinja je presretna prilikom što će se natjecati u GP3 seriji vozeći bolid švicarske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalna sam svima na prilici. Radit ću s uhodanom F1 momčadi. Veselim se tome, kao i učenju u elitnom timu. Ovo je korak bliže mom snu - a to je jednog dana se natjecati u utrci Formule 1", kazala je Tatiana Calderon, koja želi razbiti mušku monotoniju među vozačima Formule 1.

Zadovoljna je i još jedna Sauberova žena - jedina pripadnica ljepšeg spola koja je na poziciji glavnog izvršnog direktora u Formuli 1. "Tatiani ćemo pružiti profesionalnu platformu za razvoj njezinih vozačkih vještina. Uvjerena sam da kod nas može dobiti puno znanja za svoju budućnost u utrkivanju", kazala je čelnica Saubera Monisha Kaltenborn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek je pet žena dosad startalo u pojedinoj Velikoj nagradi, od čega su dvije vozile i utrku.

Od Kolumbijaca, dosad su dvojica bili u elitnom vozačkog rangu. Riječ o Robertu Guerreru početkom osamdesetih i danas puno poznatijem Juanu Pablu Montoyi, čiji je stil i na stazi i izvan nje bio jedinstven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo