Halilović ušao u povijest / Još jedan poraz: Ronaldo srušio Vatrene

Image

Pogodak odluke postigao je Cristiano Ronaldo u 36. minuti. Zvijezda Real Madrida je četiri minute kasnije uzdrmala vratnicu, a blizu pogotka Ronaldo je bio i u 17. minuti kada je iz sjajne prilike loše pucao.

10.6.2013.
21:27
VOYO logo

Nakon poraza od Škotske u kvalifikacijama za svjetsko nogometno prvenstvo, hrvatska reprezentacija je doživjela poraz i od Portugala 0:1 u prijateljskom susretu igranom u Ženevi.

Pogodak odluke postigao je Cristiano Ronaldo u 36. minuti. Zvijezda Real Madrida je četiri minute kasnije uzdrmala vratnicu, a blizu pogotka Ronaldo je bio i u 17. minuti kada je iz sjajne prilike loše pucao. Srećom, po našu momčad Ronaldo je u poluvremenu ostao u svlačionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku za izjednačenje Hrvatska je imala u 78. minuti kada je Perišić glavom pucao preko gola nakon Modrićeva ubačaja. U 85. minuti opasno je zaprijetio i Halilović, no lopta je prošla tik uz vratnicu, a u posljednjim trenucima susreta nakon ubačaja iz kornera priliku je imao i Vida no pucao je pored gola.

Hrvatska je nastupila u bitno oslabljenom sastavu i to bez sedmorice važnih igrača. Zbog ozljeda su otpali Mario Mandžukić, Eduardo, Nikica Jelavić, Stipe Pletikosa i Gordon Schildenfeld, Josip Šimunić je dobio slobodno zbog početka Dinamovih priprema, dok je Dejan Lovren otpao zbog vjenčanja. Utakmicu su otvorila tek četvorica igrača iz ogleda sa Škotima (Srna, Strinić, Rakitić, Olić), u momčad se vratio Modrić, od prve minute je debitirao veznjak Istre Hrvoje Milić, a nakon duže pauze zaigrao je i Ivo Iličević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu priliku je dobio i Alen Halilović koji je postao najmlađi debitant u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije. Halilović je debitirao u 'kockastom' dresu sa 16 godina, 11 mjeseci i 23 dana. Dosadašnji rekorder bio je Josip Radošević koji je 11. rujna prošle godine zaigrao protiv Belgije u Bruxellesu u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo sa 18 godina, pet mjeseci i osam dana. Prve minute u hrvatskom dresu zabilježio je i branič Slaven Belupa Igor Bubnjić koji uskoro seli u Udinese.

Bio je to treći hrvatsko - portugalski ogled i naš treći poraz. Hrvatska je izgubila i 1996. na EP-u u Engleskoj (0:3), te u prijateljskom susretu u Coimbri 2005. godine (0:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo