polovičan uspjeh / Jadran otpuhao Spandau u posljednjoj četvrtini i skočio na peto mjesto, Mladost uništio jedan igrač

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Dok je Jadran upisao i treću pobjedu u Ligi prvaka, mladostaši za nju ne znaju i sedmu utakmicu u nizu

16.3.2019.
21:53
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Polovičan učinak ostvarila su u subotnjem nastavku desetog kola vaterpolske Lige prvaka dva hrvatska kluba. Splitski Jadran na svom je Poljudu pobijedio i treći put, ovaj put na "volej" mu je sjeo berlinski Spandau preko kojeg su jadranaši skočili na peto mjesto skupine B preskočivši Mladost koja je izgubila u Italiji.

Splićani se nisu mogli odvojiti od Nijemaca sve do sredine treće četvrtine kada su poveli s 9:6, a onda su u posljednjem kvartalu trijumf učinili i uvjerljivim. Delić je bio trostruki strijelac, dok su po dva postigli Zović, Krapić, Power, Popović i Šetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladostaši su, pak, i sedmu utakmicu u nizu okončali bez pobjede, a pritom su osvojili svega jedan bod. I to baš protiv današnjeg protivnika Sport Managementa kada su u Zagrebu odigrali 7:7.

Talijani su samo u prve četiri minute dvaput bili u zaostatku, pred kraj druge četvrtine poveli su sa 7:4, Žapci su u završni period ušli samo s golom zaostatka (9:10), no do kraja više nisu poentirali, a primili su dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uništio ih je jedan igrač, domaći kapetan i najbolji strijelac Stefano Luongo koji je zabio za ovu razinu nestvarnih, a iz perspektive Zagrepčana nedopustivih, sedam pogodaka. Toliko su ukupno za Mladost zabila dva Miloša, Ćuk (4) i Lovre (3).

U ostalim subotnjim dvobojima Olympiakos je u derbiju skupine s 11:10 upisao tri važna boda protiv Szolnoka uz po dva pogotka naših Obradovića i Bušlje, moskovski Dinamo s 4:0 u posljednjih osam minuta nadigrao je Bresciu s 10:6, a Steaua je s 9:7 slavila kod Zvezde u Beogradu uz četiri pogotka sjajnog Marinića Kragića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LEN Liga prvaka, 10. kolo:

Jadran Split - Spandau 14:8
Sport Management - Mladost 12:9
Dinamo Moskva - Brescia 10:6
Olympiakos - Szolnok 11:10
Crvena zvezda - Steaua 7:9

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo