Vaterpolo svijet u šoku / Iznenada preminuo proslavljeni vaterpolist svjetskog glasa Renato Vrbičić: 'Sinoć smo bili zajedno...'

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Vrba je, kako su ga suigrači zvali, bio igrač svjetske klase, centar koji je u svoje vrijeme definitivno bio najbolji na svijetu

12.6.2018.
11:30
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Umro je RenatoVrbičić. Vijest o smrti proslavljenog šibenskog vaterpolista svjetskog glasa, koji je bio osvajač olimpijske medalje i lige prvaka, jutros se proširila u Šibeniku, a potvrdili su nam je u Vaterpolo klubu Solaris u kojem je Vrbičić bio trener seniorske ekipe, javlja Šibenski portal.

"Sinoć mu je srce stalo, pokušali su ga oživjeti, ali nije bilo spasa. Ne možemo vjerovati. Nadamo se kao da to sve skupa nije istina", kazali su nam u plaču ljudi iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrba je, kako su ga suigrači zvali, bio igrač svjetske klase, centar koji je u svoje vrijeme definitivno bio najbolji na svijetu. Imao je i veliku internacionalnu karijeru, a bio je prava ‘krstarica’ u bazenu. Tako ga je opisao Bore Rončević, njegov suigrač iz vaterpolskih dana, ali i razredni kolega.

"Vrba, Dejan Brkić i ja smo skupa išli u razred i trenirali vaterpolo, potom igrali zajedno. Bio je najbolji na svijetu, igrao u Jadranu, Mladosti, osvajao lige prvaka, sidrun kakav se rijetko rađa… Što da kažem… Sinoć smo se na bazenu vidjeli, bili na bazenu skupa. Ovo me šokiralo. Izgubio sam nekoga s kim sam cijeli život proveo, od pionira", rekao je Rončević za Šibenski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazvali smo i trenera vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivicu Tucka s kojim je Vrbičić bio iznimno dobar prijatelj. Nije imao snage razgovarati.

Perica Bukić, izvršni direktor Vaterpolo saveza Hrvatske, također proslavljeni olimpijac, ne može vjerovati da je preminuo Vrbičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sinoć smo na bazenu bili zajedno. Momak je bio potpuno zdrav. Ovaj čas čitam poruke i ne vjerujem. On je bio moj suigrač, kolega, prijatelj, suradnik godinama… Ovo je šok", kratko je u nevjerici kazao Bukić.

Još nije poznat termin posljednjeg ispraćaja Renata Vrbičića, a informacije o tome će biti naknadno objavljene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo