Hrvati briljiraju na travi

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nastavio je sa sjajnim igrama na travi u engleskom gradu Eastbourneu. Međugorac je za svega 56 minuta izborio polufinale razbivši Fabija Fognija sa 6:3, 6:2.

20.6.2013.
18:49
VOYO logo

Dodig je u trećem međusobnom susretu protiv Talijana upisao drugu pobjedu, no ovoga puta daleko lakše nego prvi put, kada je 2011. godine morao okrenut 0:1 u setovima. Svega 56 minuta bilo je dovoljno da naš tenisač otprati Talijana s turnira i izbori polufinalni ogled protiv Španjolca Felicana Lopeza.

Dodig je bio dominantan tijekom cijelog susreta, a jedina "crna rupa" dogodila mu se kod vodstva 4:2 u drugom setu kada je spasio jedine tri break-lopte u susretu. U prvom je setu Dodig iskoristio slabi ubačaj prvog servisa talijanskog tenisača (46 posto), te jednim breakom i sa svega tri izgubljena poena na svom servisu poveo s 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je dijelu Dodig breaknuo Fogninija u njegovom drugom servis-gemu, te još jednom kod 5:2. Dodig je dosada igrao samo jednom s Lopezom na ATP Touru, te slavio sa 2:1 u setovima. Bilo je to u Barceloni 2011. godine, na turniru sa zemljanom podlogom.

Podsjetimo, nešto ranije u četvrtak hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović izborila je ulazak u glavni ždrijeb Wimbledona nakon pobjede u 3. kolu kvalifikacija protiv Amerikanke Irine Falconi sa 6:4, 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetogodišnja Zagrepčanka u kvalifikacijama u tri meča nije izgubila niti set. Uz Tomljanović u glavnom ždrijebu tenisačica u Wimbledonu će nastupiti i Donna Vekić, te Petra Martić i Mirjana Lučić-Baroni. U muškom će dijelu turnira hrvatski aduti biti Marin Čilić i Ivan Dodig.

U odličnoj formi na travi su Donna Vekić i Marin Čilić, tako da možemo očekivati lijepe vijesti sa skorašnjeg Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo