Sjajni Hrvat senzacijom želi 'minirati' fascinantan uspjeh

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov brazilski partner Marcelo Melo pokušat će u subotnjem finalu Wimbledona spriječiti Amerikance Boba i Mikea Bryana da uđu u povijest.

5.7.2013.
9:05
VOYO logo

Dodig i Melo su se plasirali u finale trećeg Grand Slam turnira godine pobjedom protiv Leandera Paesa i Radeka Štepaneka s 3-6, 6-4, 6-1, 3-6, 6-3, a suparnici u završnom meču parova bit će im upravo braća Bryan.

Prvi nositelji su u polufinalu vladali Rohana Bopannu i Edouarda Roger-Vasselina sa 6-7(4), 6-4, 6-3, 5-7, 6-3 i sada im još samo Dodig i Melo stoje na putu do uistinu nevjerojatnog dosega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bryani su, naime, osvojili lanjski US Open, kao i prva dva ovogodišnja Grand Slam turnira, Australian Open i Roland Garros. S obzirom da su lani u Londonu osvojili i olimpijsko zlato, imaju prilike postati prvi par u povijesti koji će istovremeno držati sva četiri Grand Slam naslova, kao i naslov olimpijskih pobjednika.

"Radi se definitivno o velikoj prilici da napravimo nešto što nitko dosad nije. No, namjera nam je samo izaći na teren i zabavljati se. Ne osjećamo veliki pritisak. Pokušat ćemo osvojiti Wimbledon što smo i ranije uspjeli. Igrat ćemo protiv svojevrsnog para iz bajke budući da je za Mela i Dodiga ovo prvi Grand Slam finale. No, ako budemo igrali dobro, bit će nas teško pobijediti", rekao je Mike Bryan koji je s bratom dosad osvojio 14 Grand Slam naslova u paru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo