I VELIKOM MARADONI JE JASNO: / 'Taktički lukavi Hrvati su favoriti, Portugal ih može dobiti samo na jedan način'

Image

Hrvatska nema onaj žar kao 1998. kada su bili brončani na Svjetskom prvenstvu, ali je taktički discipliniranija.

24.6.2016.
9:36
VOYO logo

Legendarni Argentinac Diego Armando Maradona osvrnuo na nadolazeći susret Europskog prvenstva između Hrvatske i Portugala. U kolumni za Times of India ustvrdio je kako Portugal previše ovisi o CristianuRonaldu, dok smatra kako je Hrvatska jako živahna što je pokazala protiv Španjolske.

"Odigrali su neriješeno sa Češkom iako su vodili 2:0. Protiv Španjolske su rano primili gol. To ih je moglo slomiti, ali način na koji se Hrvatska vratila, završila kao prva u skupini i to bez zvijezda poput LukeModrića i MarijaMandžukića govori koliko su čvrsti, odlučni i sposobni", pojasnio je Maradona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan B

"Taktički su poput svih europskih momčadi, ne ostavljaju mnogo prostora u obrani. Ono što mi se čini posebnim je njihov kontranapad i otvaranje nakon samo nekoliko dodira s loptom. S Portugalom bi moglo biti drukčije ako Ronaldo i suigrači promijene taktiku i odluče imati defanzivni pristup te čekati priliku iz kontranapada. U tom slučaju Hrvatska mora stvoriti prostor te otkriti plan B. S Modrićem i Rakitićem u veznom redu to se od njih očekuje", piše Maradona.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"Hrvatska nema onaj žar kao 1998. kada su bli brončani na Svjetskom prvenstvu, ali je taktički discipliniranija, imaju visoku razinu momčadske igre i odlučni su. Prema mom iskustvu, to su velike i važne stvari u nokaut-fazi", smatra Argentinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Portugala, Maradona je rekao kako mnogo ovise o Ronaldu te da je on bio sjajan protiv Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu niti upola snažni ako on nema svoj dan, a taktički lukavi Hrvati sve će napraviti da ne dobije puno lopti. Morat će se kretati uokolo i tražiti prostor. Šanse Portugala ovise o tome koliko će biti uspješan u tome. Također, moraju pokrpati rupe u sredini i obrani jer ih pogreške u tom području mogu koštati proslaska. Hrvatska je favorit", poručio je veliki Maradona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo