HRVATSKA REKORDERKA VRAĆA SE NAKON NIZA PEHOVA: / 'Želim izboriti nastup na SP-u, a drago mi je da se napokon ostvarila želja nas atletičara'

Image
Foto: Pixell/AFP

Pred hrvatskim atletičarima ove su godine dva velika natjecanja.

2.2.2018.
11:50
Pixell/AFP
VOYO logo

Nakon godinu dana pauze i niza pehova na atletske staze vraća se hrvatska rekorderka Andrea Ivančević. Najbrža Hrvatica lani je zaradila rupturu stražnje lože, da bi nakon toga nogom udarila u kofer i slomila prst zbog čega je uslijedila nova pauza. No, sada je napokon spremna i već ćemo je za nekoliko dana imati priliku gledati na dvoranskom mitingu u Düsseldorfu (6. veljače).

"Napokon sam zdrava. Čekam da idući tjedan počne sezona i natjecanja. Prvih par utrka obično budu malo sporije nego što bi trebale biti zbog umora od pripremnog perioda, ali vidjet ćemo. Trebalo bi biti sve ok", rekla je Ivančević za Net.hr. Treninzima se vratila još u rujnu, a glavni dio priprema odradila je u prosincu i siječnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak na SP

"Trenutno sam u Hrvatskoj. Bila sam u 12. mjesecu u Španjolskoj na pripremama, a u prvom mjesecu sam bila u Rijeci", dodala je atletičarka. Ove sezone glavni joj je cilj nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu, koje se od 1. do 4. ožujka održava u Birminghamu, a potom i na Europskom prvenstvu u Berlinu od 7. do 12. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Norma za Svjetsko prvenstvo je 8.13 i to moram istrčati. Prošle godine imam rezultat 7.96 što bi trebala potvrditi. Do SP-a ću imati četiri natjecanja. Isto tako na ljeto u Berlinu slijedi Europsko prvenstvo, a kao i svima cilj je nastupiti na njemu", kazala je Ivančević, koju jedna stvar posebno veseli. Naime, nakon niza godina traženja atletičari će napokon dobiti mjesto gdje će se moći pripremati tijekom zime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorenje dvorane

"Dobili smo atletsku dvoranu na Velesajmu. Otvorenje je 17.2. Nisam je još vidjela, ali jesu moje kolege i kažu da je stvarno super i to me jako veseli", završila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetska dvoranska serija 2018. godine počinje 3. veljače u Karlsruheu, tri dana kasnije je miting u Düsseldorfu, pa 8. veljače u Madridu, 10. u Bostonu, 15. u Torinu, te 25. u Glasgowu. Ukupni pobjednik u svakoj disciplini zaradit će 20,000 dolara i automatski plasman na Svjetsko dvoransko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U muškoj konkurencije bodovat će se šest disciplina (60 m, 800 m, 3000 ili 5000 m, troskok, skok s motkom i kugla), a kod djevojaka pet disciplina (400 m, 1500 m, 60 m prepone, skok u vis i skok u dalj).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša Andrea Ivančević nastupit će na utrkama 60 metara s preponama, disciplini u kojoj je vlasnica hrvatskog državnog rekorda. U ljetnom dijelu sezone čekaju je pak utrke na 100 metara s preponama. Također disciplini u kojoj je državna rekorderka.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo