barakudama srebro / Hrvatska prokockala priliku generacije: Srbija osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Aktualni olimpijski pobjednik Hrvatska u finalu Svjetskog prvenstva bio je nemoćan protiv vrlo jake Srbije koja je opravdala status favorita i zasluženo osvojila zlatnu medalju

8.8.2015.
22:06
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski vaterpolisti osvojili su srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Kazanu, oni su u finalu izgubili od Srbije sa 4-11 (2-2, 0-3, 2-2, 0-4).

Aktualni olimpijski pobjednik Hrvatska u finalu Svjetskog prvenstva bio je nemoćan protiv vrlo jake Srbije koja je opravdala status favorita i zasluženo osvojila zlatnu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak utakmice dao je nadu kako bi Hrvatska mogla osvojiti svoj drugi naslov svjetskog prvaka, nakon zlata iz Melbournea 2007., Maro Joković i Antonio Petković iskoristili su situacije s igračem više u bazenu i doveli našu reprezentaciju u vodstvo od 2-0. No, Srbija je preko Prlainovića i Mandića već do kraja prve četvrtine uspjela poravnati na 2-2.

Ključnom se pokazala druga četvrtina u kojoj Hrvatska nije uspjela postići niti jedan pogodak iako je tri puta imala igrača više. Nažalost, udarci Sukna i Muslima odsjeli su na gredi, dok je Srbija postigla tri pogotka, od čega dva s igračem više, te se odvojila na teško dostižnih 5-2. Tijekom treće četvrtine Srbija je imala i po četiri pogotka viška (6-2, 7-3), no Hrvatska je imala priliku u posljednjoj sekundi primaknuti se na 7-5, ali je Burić iz neposredne blizine promašio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtoj četvrtini hrvatski igrači ponovno su potpuno zakazali u napadu, a srpski su s nekoliko preciznih udaraca s distance na kraju stigli do visoke pobjede od 11-4.

Hrvatskoj je ovo peta uzastopna medalja sa svjetskih prvenstava, a prva srebrna. Uz zlato 2007., ima i tri bronce zaredom (2009, 2011, 2013).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je po drugi put kao samostalna država osvojila zlato na SP, nakon Rima 2009.

Dva gola za Hrvatsku postigao je Sandro Sukno, a po jedan su dodali Antonio Petković i Maro Joković, dok je kod Srbije najefikasniji bio Andrija Prlainović s tri pogotka, a dva je dodao Miloš Ćuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broncu je osvojila Grčka koja je u susretu za treće mjesto svladala Italiju sa 11-9 (1-0, 2-2, 4-4, 0-1; 4-2) boljim izvođenjem peteraca. Grčka je tako osvojila drugu medalju na svjetskim prvenstvima, bila je brončana i u Montrealu 2005., a ovim je uspjehom izborila i nastup na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Rio de Janeiru.

HRVATSKA - SRBIJA 4-11 (2-2, 0-3, 2-2, 0-4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar, Joković 1, Bukić, Muslim, Bušlje, Sukno 2, Paškvalin, Šetka, Obradović, Bijač

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 3, S. Mitrović 1, B. Mitrović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SUCI: Margeta (Slovenija), Stavridis (Grčka)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 4/13, Srbija 5/8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PETERCI: Hrvatska -, Srbija -

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo