PERIŠIĆ NOKAUTIRAO MALI / Hrvatska položila prvi ispit uoči Brazila

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nakon utakmice Kovač je objavio listu s igračima koji putuju u Brazil. S izbornikovog popisa otpali su Bubnjić, Pašalić, Badelj i Čop.

31.5.2014.
17:55
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

OSIJEK - Nogometna reprezentacija Hrvatske u subotu je u prijateljskoj utakmici u Osijeku pobijedila selekciju Malija sa 2-1. Strijelac za "vatrene" bio je Ivan Perišić u 14. i 64. minuti, a pogodak za Mali zabio je Diarra u 79. minuti. Nakon utakmice Kovač je objavio listu s igračima koji putuju u Brazil. S izbornikovog popisa otpali su Bubnjić, Pašalić, Badelj i Čop.

Nakon napornih priprema u Bad Tatzmannsdorfu, izbranici Nike Kovača pružili su dobru partiju, posebice u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je krenula u postavi Pletikosa, Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Vida, Vukojević, Rakitić, Olić, Sammir, Perišić i Mandžukić, i u prvom poluvremenu djelovala je vrlo uvjerljivo.

Prvo je u 3. minuti zaprijetio Olić, potom u 7. minuti lijepa prilika za Perišića, koji iz blizine puca pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u 14. minuti Hrvatska je povela. Sammir je oduzeo loptu na centru i proslijedio je Rakitiću, koji je odlično uposlio Perišića, koji zabija za 1-0. Imao je Perišić još jednu priliku prvom dijelu, u 38. minuti, ali je pucao ravno u vratara.

U drugom poluvremenu zbog brojnih izmjena igra Hrvatske se "razvodnila". U 63. minuti Vrsaljko je zamalo zatresao mrežu, ali već minutu kasnije novi gol za Hrvatsku. Rakitić je izveo korner, a Olić je glavom prebacio na drugu stativu, gdje je Perišić loptu pospremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 79. minuti Mali je zabio utješni pogodak. Nakon kornera loše je reagirala hrvatska obrana, a mrežu je zatresao Diarra.

U nedjelju je slobodan dan, a u ponedjeljak u 15.00 sati kardinal Josip Bozanić primit će reprezentaciju na Kaptolu, dok je u 17.00 sati trening u Maksimiru. U utorak ujutro reprezentacija putuje u Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je odigrana na rasprodanom stadionu Gradski vrt, a cjelokupan prihod od 15.700 prodanih ulaznica u iznosu od 386.000 kuna predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio je načelniku općine Gunja, kojemu je Niko Kranjčar predao i ček od pola milijuna kuna, dok je Darijo Srna ček na isti iznos uručio predstavniku Caritasa Đakovačke biskupije.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo