SP u rukometu / Horvat: 'Na poluvremenu smo gubili s premalom razlikom koliko loše smo igrali'

Hrvatska reprezentacija nema puno vremena za oporavak. Već sutra slijedi utakmica protiv domaćina Nijemaca

20.1.2019.
20:14
VOYO logo

Razočaravajuć poraz Hrvatske rukometne reprezentacije dogodio se večeras u prvom kolu drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva. Brazilci su zasluženo pobijedili, a Hrvatska je odigrala svoju najlošiju utakmicu s puno pogrešaka u napadu.

"Znali smo tko je Brazil i da će ovo biti teška utakmica. Oni igraju jako agresivno i to su danas pokazali i stvorili su sebi puno šansi za lagani gol. Puno smo tehničkih grešaka napravili i onda kad smo se htjeli vratiti, onda nas nije ni sreća pomazila. Moramo što prije ovo zaboraviti. Pred nama su još dvije jako teške i jako važne utakmice", rekao je nakon utakmice Zlatko Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski napad nije dobro funkcionirao. Izgubili smo puno lopti, a na drugoj strani primili smo previše golova od Brazilaca koji nisu poznati po dobrom napadu.

"Jednostavno su nam uzeli nekoliko lopti koje su bile upućene na pivota. Dva-tri puta se odbila lopta njima u ruke. Kad smo mi imali čisti šut, njihov golman je obranio i to je rizik koji smo preuzeli i ovaj put se nije isplatio", rekao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilci su prednost stekli još u prvom poluvremenu i nisu je ispuštali tijekom cijele utakmice.

"Na poluvremenu smo znali da smo i gubili s malo razlike kako smo loše  igrali. Četiri razlike moguće je u 30 minuta dostići. Imali smo u više navrata dva razlike i pokušaje za smanjenje zaostatka, ali u tim trenucima nismo bili sigurni i onda na kraju te neće ni sreća pomaziti. Kad je Toledo zabio glomanu i igraču kroz noge, tu je bila naša šansa, ali nije se na kraju okrenulo. Brazil je zasluženo pobijedio, danas su bili stvarno bolja momčad i moramo ovo što prije zaboraviti jer sutra je već jako teška i jako bitna utakmica", objasnio je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija nema puno vremena za oporavak. Već sutra slijedi utakmica protiv domaćina Nijemaca.

"Ne smije nam ovo poljuljati samopouzdanje. Moramo biti onakvi kakvi smo bili u Munchenu. Čvrsti i kompaktni. Moramo vjerovati više u sebe i bit će nam tako lakpe igrati. Siguran sam da ćemo već sutra pokazati puno bolju igru, da ćemo biti pravi, ali trebat će nam i sreće na pobijedimo Njemačku kod kuće. Moramo sutra dati sve od sebe!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko je objasnio i kako planiraju dobiti Njemačku u najvažnijoj utakmici dosad na Svjetskom prvenstvu.

"Nikom ne odgovara kako Brazil igra. Vrlo agresivno i s puno anticipacije. Nijemci imaju visoki blok. Morat ćemo ih dobro rastegnuti i dobiti na širinu. A u obrani - ginemo" zaključio je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo