tragičar postao heroj / 'Gareth Southgate će biti najrespektiraniji čovjek u Engleskoj'

Image
Foto: AP Images

'Engleski navijači ipak nisu toliko razočarani zbog gubitka. Ponosni smo na naše igrače i veselimo se budućim natjecanjima i utakmicama'

12.7.2018.
10:56
AP Images
VOYO logo

"Engleski san je uništen", riječi su to kojima britanski mediji opisuju poraz Engleza od Hrvatske. Nogomet se, kako su prvotno ekstatični Englezi najavljivali, nije vratio svojoj kući.

"Hrvatska i njezini prekaljeni ratnici imaju prednost jer znaju se nositi s ovakvim velikim utakmicama. Treba im čestitati, iza njih su bile dvije teške utakmice i svejedno su ovako odigrali", kazao je nakon utakmice izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> ČUDO U RUSIJI SE DOGODILO Hrvatska je potpuno nadigrala Englesku, u finalu SP-a smo!

Naime, ovo polufinale za Southgatea bilo je jednako dramatično kao i polufinale Europskog nogometnog prvenstva 1996. godine kada je zaradio stigmu tragičara. Utakmica protiv Nijemaca te godine svela se na penale, a posljednji je izvodio Southgate. Uzeo je zalet, udario loptu, nadao se golu koji bi Englesku plasirao u finale, no Andreas Köpke je svojom obranom pomrsio račune Englezima, ali i njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, čini se kako Englezi njemu, ali i reprezentaciji nimalo ne zamjeraju. "Mislim da engleski navijači ipak nisu toliko razočarani zbog gubitka. Ponosni smo na naše igrače i veselimo se budućim natjecanjima i utakmicama", priča nam Englez Claude Umuhire pojašnjavajući današnju atmosferu koja vlada na otoku nakon utakmice.

>> 'To im je bila ogromna greška': Modrić otkrio što je motiviralo igrače da pobjede Englesku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gareth Southgate će biti najrespektiraniji čovjek u Engleskoj", ističe naš sugovornik,a njegove riječi potvrđuju i natipis svjetskih medija koji navode kako su Englezi pronašli heroja u "tragičaru" Southgateu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo