U susretu 1. kola D skupine Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija Hrvatske je na stadionu Wembley izgubila od Engleske s 0-1.

"Nije bilo loše, u nekom smo periodu i mi rekli da ta utakmica ide prema nuli, ali mi ništa apsolutno nismo pokazali prema naprijed, što i Dalić sam govori. Mi smo se u biti branili i htjeli kontrolirati utakmicu da završi 0:0, a to ne može završiti 0:0 ako ništa prema naprijed ne napraviš. Vidjeli smo da je to problem i protiv Belgije i sve utakmice koje smo igrali", analizirao je još jednom u HRT-ovoj emisiji Europeo Robert Prosinečki i nastavio.

'Nemamo vic'

"Nemamo neku ideju. Zbog čega nas nema u šesnaestercu. Zbog čega nemamo vic ili da netko uzme odgovornost, ja to ne znam. Mi imamo kvalitetu, ali nas nema gore. Tu i tamo neki slučajni šut i poneki centaršut, nije bilo izrađene akcije u ove dvije utakmice, to moramo popraviti", poručio je.

"Imamo igrače i kvalitetu, ali pristup mora biti bolji", dodao je pa se osvrnuo na Češku, idućeg suparnika Vatrenih, koji su s dva gola Patrika Schicka srušili Škotsku.

"Meni su dobri Česi. Dobri su. Fizički jako dobri, motorični. Bit će nam jedan velik i težak zadatak u petak. Nikakvi ekstra igrači, ok, Schick. Ostali su na nekom sličnom nivou. Dobro stoje na terenu, čvrsti, uh, bit će to vrlo teška utakmica za nas. S puno igrača dolaze u završnicu. Ipak, imali su i Škoti šanse. Može se protiv Čeha igrati, ali radi se o tvrdoj ekipi. Utakmica će biti teška", kazao je legendarni Žuti.