Nakon što se smirila bura oko ispadanja Hrvatske sa Europskog prvenstva, listajući slovenske medije moglo se naići na jedan vrlo zanimljiv tekst njihovog lista Delo.

Naime, u njemu slovenski novinar ističe kako su turbulencije u stožerima Hrvatske i Rusije zapravo dobra stvar za slovensku reprezentaciju koja se protiv nas i Rusa natječe u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

SUSRET LEGENDI / Prepoznajete li čovjeka s kojim se zdravi Zvone Boban? Nekad je bio idol, a danas ga mnogi sprdaju zbog jednog detalja

Stolica s tri noge

"Matjaž Kek je kao Gareth Southgate, a mi bismo to trebali iskoristiti“, stoji u naslovu teksta u kojem još piše.

"Najmanje dvoje ruskih protivnika u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u ozbiljnim su problemima. Stanislav Čerčesov i Zlatko Dalić u ovom trenutku sjede na stolicama s tri noge“, stoji u tekstu Dela.

No ovaj je tekst napisan prije nego se doznalo da je ruski izbornik bivši.

Odlazak Čerčesova

Zlatko Dalić objavio je kako će ostati na klupi hrvatske, no drugi junak ove priče nije. Ruski je savez u četvrtak da je izbornik Stanislav Čerčesov smijenjen nakon što je na Europskom prvenstvu Rusija završila kao zadnja u skupini B.

"Savez je u dogovoru s izbornikom odlučio da raskine ugovor sa njim i njegovim pomoćnicima", dodaje se u priopćenju Ruskog saveza koji dodaje da je cilj prije odlaska na EURO bio da Rusija stigne do nokaut faze. 

Čerčesov (57) je ruski izbrnik postao 2016. godine, a na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, na kojem je Rusija bila domaćin, odveo ju je do četvrtfinala. Na ovogodišnjem EURU Rusija nije uspjela proći skupinu. Nakon pobjede nad Finskom (1:0) bolje od nje su bile Begija (3:0) i Danska (4:1).