Španjolska nogometna reprezentacija u spektakularnoj utakmici u osmini finala Eura izbacila je Hrvatsku rezulltatom 5:3 nakon produžetaka i ušla u četvrtfinale, gdje će se u petak boriti sa Švicarskom za mjesto u polufinalu.

Hrvatska je povela autogolom koji je pripisan Pedriju u 20. minuti, poravnao je Sarabia u 38. minuti, da bi Azpilicueta u 57. i Ferran Torres u 77. minuti u nastavku doveli Španjolsku u vodstvo 3-1. No, Oršić u 85. i Pašalić u drugoj minuti sudačke nadoknade uspjeli su poravnati na 3-3 i odveti dvoboj u produžetak. U dodatnih pola sata su Morata u 100. i Oyarzabal u 103. minuti ipak odveli Španjolsku među posljednjih osam.

Strijelac gola kojim je Španjolska izjednačila, Pablo Sarabia, svoj je pogodak proslavio vojničkim salutiranjem, a sada je objasnio da je to bilo upućeno njegovoj sestri, pripadnici Španjolske civilne garde, koja je bila na tribinama.

"Moj otac je isto bio vojnik i to je bio način da im posvetim gol i pokažem kolika mi je čast nositi dres španjolske reprezentacije. To je jako, jako velik ponos i nešto posebno, jer predstavljate mnoge ljude, sve Španjolce", pojasnio je.