OGLAS

DALIĆ OTKRIO KAKO SU RAZBILI ŠKOTE / Izbornik je na poluvremenu povukao ključan potez: 'Imali smo problem nakon prvog gola, ali...'

Image
Foto: Profimedia

Izbornik je komentirao nastup svoje momčadi i otkrio što se dogodilo

22.6.2021.
22:54
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je s 3:1 protiv Škotske u odlučujućoj utakmici skupine D Europskog prvenstva i osigurala je osminu finala i to kao drugoplasirana momčad grupe.

Image
GOL O KOJEM ĆE SE DUGO PRIČATI /

Modrić spektakularno zabio vanjskom u rašlje, ovo je jedan od najljepših pogodaka u Lukinoj karijeri

Image
GOL O KOJEM ĆE SE DUGO PRIČATI /

Modrić spektakularno zabio vanjskom u rašlje, ovo je jedan od najljepših pogodaka u Lukinoj karijeri

Vatreni su razbili Škote na njihovu Hampden parku golovima Nikole Vlašića, Luke Modrića i Ivana Perišića, a sada se čekaju reakcije igrača i izbornika Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najprije čestitke dečkima na pobjedi i plasmanu u osminu finala i na drugom mjestu. Bilo je 10 dana veliko iskušenje, ova utakmica je bilo veliko iskušenje za mene prvo, a onda i za dečke. Da ostanemo mirni, dostojanstveni, strpljivi. Hvala bogu što smo ostali mirni i dostojanstveni. Mi možemo i sada će biti sve lakše. Sada nam dolaze najveći gdje god da igramo bit će ih 20 000. Hvala svima koji su vjerovali, vi ste naša snaga mi smo vaš ponos", rekao je Dalić.

Što se dogodilo na poluvremenu?

Što je rekao na poluvremenu, kako je vratio momčad u život? "Da nastave u istom ritmu, imali smo problem, nakon prvog gola bili smo presigurni i prespori i previše smo vjerovali u sebe, pa smo im dozvolili sitnim greškama da se vrate u utakmicu, primili smo taj gol, ali nismo posustali. Imali smo tu snagu i vjeru, pokazali smo da možemo i idemo dalje mirno staloženo i bilo je samo pitanje vremena kada ćemo dati gol. Nije lako protiv ovakve momčadi, protiv ovakvih navijača, ali kasnije smo pokazali svoju kvalitetu i snagu", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li zadovoljan igračima, pogotovo ovim novim? "Uvijek sam zadovoljan s igračima i ne mogu ništa reći protiv njih. Nije bilo lako pogotovo Juranoviću, koji je debitirao na velikom natjecanju, mala nesigurnost kod njega i Gvardiola, no bili su sjajni kao i svi drugi, ali pohvale svima bili smo ekipa i to je najbitnije", veli izbornik.

Što želi u nastavku? "Ja samo želim hrvatske navijače na tribinama ja to sanjam jer onda smo puno jači", zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko nas čeka?

Nakon što su u prva dva kola osvojili samo jedan bod, aktualnim svjetskim doprvacima je za prolaz skupine trebala bilo kakva pobjeda. Tri boda protiv Škota osiguravali su "Vatrenima" plasman u osminu finala, a s koje pozicije ovisilo je o rezultatu utakmice Engleska - Češka.

Na koncu Hrvatska ide dalje kao druga jer je Engleska pobijedila Češku sa 1-0 golom Raheem Sterling (12) osvojivši prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku sada 28. lipnja u Kopenhagenu u osmini finala čeka drugoplasirana ekipa iz skupine D u kojoj su Švedska (4), Slovačka (3), Španjolska (2) i Slovačka (1), a u zadnjem kolu sastaju se Švedska - Poljska i Španjolska - Slovačka.

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo